Los dos campanars

Páginas: 4 (768 palabras) Publicado: 8 de febrero de 2011
ANÀLISI POEMA: “Los dos campanars”-- Jacint Verdaguer

Autor

Jacint Verdaguer i Santaló

➢ Neix a Folgueroles (Osona) al 1845. Fou el cinquè de vuit fills dels quals només en sobrevisquerentres.

➢ Al 1859 s’escapa del seminari on estudiava, per esdevenir soldat, tot i

➢ De mica en mica, va coneixent els clàssics que li ensenyen al seminari i els escriptors del romanticisme, i almateix temps, en part gràcies al seu amic Jaume Colell, comença a freqüentar els clubs d'altern de Vic.

➢ El 24 de setembre de 1870 és ordenat sacerdot a Vic i l'octubre d'aquell mateix any, canta laseva primera missa a l'ermita de Sant Jordi. Als 28 anys entra de capellà a la Companyia Transatlàntica perquè li havien recomanat per a la seva salut el clima marítim.

➢ L'any 1880, per haverguanyat tres premis als Jocs Florals, és proclamat Mestre en Gai Saber. Aquest mateix any publica el llibre Montserrat. Als 39 anys viatja a París, Suïssa, Alemanya i Rússia. El 21 de març de 1886, als41 anys, el bisbe Morgades el corona com a Poeta de Catalunya al Monestir de Ripoll. Publica el gran poema Canigó al 1885 i realitza un viatge de peregrinació a Terra Santa.

➢ Mor a Vallvidriera(Barcelona) el 1902 on va tenir un multitudinari enterrament, fruit de l’estimació que li tenien les classes populars.

Contextualització

Los dos campanars és composició en vers d’una de les obrescabdals del moviment literari de la Renaixença: el Canigó, de Jacint Verdaguer. L’autor, amb aquesta epopeia nacional va fer recuperar la dignitat de català pel que fa a la creació literària cultadesprés de segles de crisi literària en aquest gènere.

En un primer moment “Los dos campanars” va ser primerament un poema autònom que va ser escrit el 1885. Poc després, quan va publicar-se Canigó, el1888, Verdaguer ajuntà “Los dos campanars” al llibre com a epíleg. Al capdavall, aquest afegit és una mena de conclusió o recapitulació de l’argument on es concentren els personatges i els ambients...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Epíleg Los Dos Campanars
  • Los dos campanars de Jacint Verdaguer
  • Els dos campanars
  • El Canigó
  • Los Dos Campanars
  • Los dos campanars
  • Els dos campanars
  • comentari de text els dos campanars

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS