Los esclavos de america

Páginas: 2 (267 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2011
TREBALL DEL PRIMER TRIMESTRE

ELS ESCLAUS AFRICANS A AMÈRICA.

INTRODUCCIÓ
El descobriment d'Amèrica per part de Cristòfor Colom el 1492 i la posterior conquesta d'aquestcontinent a mans d'espanyols i portuguesos van repercutir a partir del Segle XVI en una altra regió del planeta, una mica allunyada dels esdeveniments de conquesta: mira de Àfrica.Encara que separats ambdós continents per l'Oceà Atlàntic, amb desenvolupaments històrics, socials i econòmics completament diferents, a partir del segle XVI es produeix unacostament entre Amèrica i Àfrica. La causa d'aquesta aproximació és que la conquesta d'Amèrica, amb totes les riqueses naturals i perspectives de desenvolupament que va oferir als seusconqueridors, requeria de la complementació indispensable de mà d'obra per a l'apropiació d'aquestes riqueses i l'obtenció d'avantatges en la explotació econòmica de tan vastes zones.És justament Àfrica la que tindrà el "monopoli" en el proveïment de la força de treball necessària, en qualitat d'esclaus. Començarà un flux incessant que durarà quatre-centsanys, en el qual milions d'africans travessaran compulsivament en vaixells negrers l'Oceà Atlàntic per posteriorment ser venuts als colonitzadors d'Amèrica.

En aquest treball espretén descriure els moments que van precedir al trànsit mateix, donant a conèixer l'expansió i la penetració europea a l'Àfrica a partir del Segle XV, en la qual Portugal fad'avantguarda. Després es fa una ressenya del tràfic d'esclaus, primer des de la costa occidental d'Àfrica i posteriorment des de l'oriental.

Més endavant, s'esmenta l'anomenat comerçtriangular entre Europa, Àfrica i Amèrica, per finalment passar a apreciar alguns dels efectes demogràfics, polítics i econòmics que el tràfic d'esclaus va produir al continent africà.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Traída De Esclavos Africanos A América
  • Rebeliones esclavas en america
  • Los esclavos orientales en la América Española
  • Sociedades esclavistas en américa
  • COMERCIO DE ESCLAVOS AFRICANOS EN AMERICA
  • Cuestionario Ead Esclavos En América
  • Esclavos negros en america
  • El viaje de los esclavos africanos hasta América

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS