Los Juegos Del Hambre

Páginas: 6 (1387 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2013
1)A) Quina dinastia es va implantar a Espanya el segle XVIII? És va implantar una dinastia borbònica.
B) Quin sistema polític es va establir llavors? La nova dinastia va intensificar la política regalista.
C) Quina forma d'organització territorial? Varen fer un nou model de administració territorial, que es basava en: la divisió del territori en províncies; substitució de los virreis per elscapitans generals com ha governadors polítics de les províncies; les reals audiències es mantengué per les qüestions judicials; i es va crear la figura dels intidents, funcionaris encarregats dels càrrecs de corregidor, batle major i indicis personers del comú.
D) Que va representar això per a les Illes Balears? Un gran canvi per la nova organització territorial i les noves reformes d'aquestadinastia.
E) Indica quins foren els monarques que hi va haver a Espanya al llarg del segle XVIII, posa entre parèntesi l'any de començament i final del seu regnat i en cada cas defineix amb una frase elaborada per tu l'aspecte més rellevant del seu regnat.
Felipe V (1700-1724 i 1724-1746) -> va ser Sobera dels països baixos.
Luis I (1724) -> va ser rei d' Espanya i va morir als 17 anys sensedescendència.
Fernando VI (1713-1759) -> va morir sense descendència. Li va succeir el seu hemanastro Carlos III.
Carlos III (1759-1788) ->va ser Rei d' Espanya, de Nàpols i de Sicília.
Carlos IV (1788-1808) -> va ser el pare de Fernando VII

2)
A) Què va ser la Guerra de Successió a la corona espanyola? Va ser un conflicte bèl·lic (1702-14) originat per la qüestió successòria a lacorona hispànica per l'extinció d'aquesta línia de la dinastia dels Àustria.
B) Per què es va iniciar? És va originar al morir el rei Carlos II ense deixar cap hereter per continuar amb el tron de la nació.
C) Quins bàndols s'hi enfrontaren? La Gran Aliança, integrada per Anglaterra, Alemanya, Austria i Portugal va declarar la guerra a Espanya i a França.
D) Quina posició va tenir, dins aquestconflicte, el regne de Mallorca i en general la Corona d'Aragó? Per què? A Mallorca i a Eivissa va resultar decisiva la intervenció de la flota angloholandesa dirigida per Leake. El comte de Zavellà esdevingué la máxima autoritat política a Mallorca. El 1707, amb la batalla d’Almansa, Valencia i Aragó varen caure en mans filipistes i, com a represàlia pel seu suport a l’arxiduc Carles, Felip V vaabolir els seus furs i institucions.
E) Analitza, en aquest sentit, el text adjunt. Explica què era el tractat de Gènova, per què es va signar, a què es comprometia cada part, i quines conseqüències va tenir.
Va ser un tractat firmat a Gènova entre el delegat de la reina Ana d'Anglaterra i els delegats dels dirigents vigatans per tal de preparar l'Aixecament Militar Austriacista i elDesembarcament de Barcelona.

F) Explica el desenvolupament del conflicte bèl.lic, especialment a les Illes Balears.
La monarquia hispànica va cedir Gibraltar i Menorca a Gran Bretanya al 1713-14 i perdia els seus territoris europeus i es concedien privilegis comercials a Gran Bretanya. Felip era reconegut com a rei de la monarquia hispànica a canvi de renunciar a les seves aspiracions al tron deFrança. Catalunya i Mallorca continuaren resistint. L’11 de setembre de 1714 va caure Barcelona, seguit d’una dura repressió. Mallorca va ser ocupada l’11 de juliol de 1715 per les tropes del general d’Aspheld.
G) Qui va guanyar la guerra? Gran Bretanya.

TRACTAT DE GÈNOVA (JUNY DE 1705)

1.L’il.lustre Mitford Crow promet i assegura que, a fi de facilitar i ajudar els naturals i habitants delPrincipat de Catalunya a apartar el violent domini de la França, els alts i poderosos aliats, i principalment l’Anglaterra, asseguren i prometen: que el nombre de les tropes aliades de desembarcament que es destinaran per a Catalunya serà efectiu de 8.000 infants i 2.000 cavalls, poc més o menys.
2 [...] promet que es desembarcaran fins a 1.200 fusells, per armar els naturals que no tindran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • los juegos del hambre
  • Los juegos del hambre
  • Los Juegos Del Hambre
  • Los Juegos Del Hambre
  • Los juegos del hambre
  • Los juegos del hambre.
  • Los Juegos Del Hambre
  • juegos del hambre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS