los justos

Páginas: 10 (2383 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2013
1.-Confecciona una petita biogràfica de Albert Camus, indicant quines són les seves pricipals obres.

Albert Camus va ser un novel·lista, assagista, dramaturg, filòsof i periodista francès nascut a Algèria.
En la seva variada obra va desenvolupar un humanisme fundat en la consciència de l'absurd de la condició humana. En 1957, a l'edat de 44 anys, se li va concedir el Premi Nobel deLiteratura per «el conjunt d'una obra que posa en relleu els problemes que es plantegen en la consciència dels homes d'avui».
Va començar a escriure a molt primerenca edat: els seus primers textos van ser publicats en la revista Sud en 1932. Després de l'obtenció del batxillerat, obté un diploma d'estudis superiors en lletres, en la branca de filosofia. La tuberculosi li impedeix participar en l'examende llicenciatura.
Entre les seves principals obres es troba "L'estranger", novel·la en la qual descriu les vicissituds d'un individu incapaç d'expressar "sentiments" o de forjar-se una "moral" concordes, que viu l'escissió entre raó-sensació-emoció, i reacciona sense raó ni motiu aparent.
En una altra de les seves obres, "El Mite de Sísif", assaig literari d'essència filosòfica que descriu "Elsentiment de l'Absurd", el reconeixement profund de la inanitat, i la *intrascendencia de l'home enfrontat al cosmos, a la seva destinació i a la història, només rescatat quan actua "com si" pogués canviar l'univers.

2.-En quina època històrica passen els esdeveniments de l'obra? Cerca'n informació.


Ocorreixen durant el segle XX ,El 15 de desembre de 1949, presenta a un grup de terroristespertanyents al Partit socialista revolucionari que, al febrer de 1905, a Moscou, preparen un atemptat contra el Gran Duc Sergio, oncle del Tsar.

Acte primer
3.-Creus que tenen dues concepcions diferents del Partit Socialista Revolucionari en Annekov i en Stepan ? Per què?
Sí, perquè en Stepan no pensa en la gent que no te hi a veure amb els confictes justiciers que tenen no l'importa res tansols volia matar per fer justícia , en canvi, Annenkov el que vol es que el món estigui fora de gent dolenta i també vol un món sense conflictes

4.-A qui volen assassinar? Per què ?

Volen assassinar al Gran Duc Sergio , per apresurar la alliberació del poble rus.

5.-Per què discuteixen Stepan i Kaliayev? Què pensa Stepan de Kaliayev ? Per què?
Discuteixen perquè Stepan vol ser quitiri la bomba i no en Kaliayev ell pensa que es l'unic capaç de poder tirar la bomba en el moment precís . No confia en ell perquè pensa que no seria capaç de tirar la bomba en el moment que lo toqui.

6.-Stepan diu “ Jo no amo la vida , sino la justícia , que està per damunt de la vida”.Què en penses tu ? Hi estàs d'acord o no ?
Jo no estic d'acord perquè posar per damunt la justícia abans de lapròpia vida no ho veig normal , pens que ell reflecteix totes les coses dolentes que li varen passar en el dia a dia per això no valora tant la seva vida .

7.-Com entén la revolució Kaliayev ? Per què creus que això li genera problemes amb els seus companys ? Què en penses tu ?
El enté que es una manera de vida on cerca un món ple de gent innocent , es a dir , que cap persona mati a unaaltra, perquè els seus companys el veuen diferent pensen que no es pren la revolució com tots els altres sobretot Stepan, jo pens que en Kaliayev es una persona que esta ple de valentia , fins i tot ell esta disposat a matar per la justicia pero també té molt clar els valor que a de tenir un home , ell respecta els seus valors ja que el asumeix les conseqüencies dels seus actes , es una personarebel.

Acte segon

8.-Per què no amolla la bomba Kaliayev la primera vegada ? Què pensa Stepan ? Què faires tu en aquest cas ?
Perquè en la calesa del Gran duc havien nins,el no pot llançar la bomba, doncs va contra la seva moral i el que és correcte. Pensa què ell havia de fer el que la organització li va manar i que a estat temps perdut perquè han de tornar a preparar-lo una altra vegada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Justo
  • just
  • justo
  • justo
  • esto no es justo
  • justos
  • Justo
  • Justo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS