Los lunes al sol

Páginas: 5 (1060 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2013
LOS LUNES AL SOL


1.- Fitxa tècnica i artística de la pel·lícula.


Dirección: Fernando León de Aranoa

Producción: Elías Querejeta

Guion: Fernando León de Aranoa , Ignacio del Moral

Música: Lucio Godoy

Fotografía: Alfredo Fernández Méndez

Montaje: Nacho Ruiz Capillas

Protagonistas: Javier Bardem, Luis Tosar, José Ángel Egido, Nieve de Medina

País(es):España Francia y Italia

Año: 2001

Género: Drama

Duración: 113 minutos





2.- Sinopsi argumental.

‘’Los lunes al sol’’, tracta sobre un grup de homes que viuen en una ciutat del nord d’Espanya. El desenvolupament industrial en aquesta ciutat, ha fet que aquests homes es quedin sense feina. Cada dia es la mateixa historia. Recorren els carres dels seu barri i busquenqualsevol sortida d’emergència per sortir del pou en el que viuen. Ja que, viuen en la corda fluixa del treball precari i sobreviuen gracies a les petites alegries i rutines.



3.- Context de la creació del documental: moment històric i polític de la producció.


Moment històric:

23 de març, en l’ oceà Pacífic, prop de les illes Fiji: l'estació orbital russa MIR es destrueix en entrar al'atmosfera.

23 d'abril, Madrid: Joan Carles de Borbó declara: «Nunca fue la nuestra lengua de imposición, sino de encuentro. A nadie se le obligó nunca a hablar en castellano. Fueron los pueblos más diversos quienes hicieron suyo, por voluntad libérrima, el idioma de Cervantes.» cosa que encén els sentiments del nacionalisme català.

11 de setembre, Estats Units: Atemptats de l'11 de setembrede 2001 dos avions conduïts per segrestadors suïcides de l'organització Al-Qaida s'estavellen un contra cadascuna de les Torres Bessones de Nova York i en causen la destrucció total; hi moren gairebé 3.000 persones; un tercer avió s'estavella contra el Pentàgon i un altre cau a l'oest de Pennsilvanià, abans d'arribar a l'objectiu. L'atemptat desencadenarà un enduriment en la política exterior delsEUA encarnada sota el lema "Guerra global contra el terrorisme" desenvolupada pels governs Bush i que conduiran a la Guerra de l'Afganistan i la Segona Guerra d'Iraq.

Moment polític:

Per el context històric ( 2001 ), i com es actualment, esta com a cap d’Estat Joan Carles I. I José María Aznar López, estava com a president del govern d’Espanya.

Amb al Partit Popular com a PartitPolític.


4.- Estructura del film en parts o capítols i identificació de la seva finalitat: descripció o/i anàlisi de les causes del tema tractat.

Introducció: Aquesta pel·lícula comença introduint-nos en la vida de
Santa, Lino, Amador y José un grup de companys que van quedar en l’atur amb el tancament de les drassanes a Vigo.

Nus: Com a desenvolupament de l’historia, nem veient lesdiferents vides que porten cadascun dels protagonistas i la sobrivencia que han d’adoptar per poder sobreviure. Ells, Despres de dos anys es troben en la mateixa situació. Una situació bastant dolenta ja que des de l’acomiadament del treball pateixen una gran desesperació. Santa es solter i viu sol. Jose viu amb la seva dona. Lino ha de mantenir a dos nens. I Amador es al qui més li a afectat laperdua del treball, ja que això la portat a la separació amb la dona i ell agafar-se a la beguda.

Desenllaç: Al final d’aquesta pel·lícula no es gens agradable, es veu com tots acaben amb la mateixa situació ja que per la avançada edat amb la que es troben es molt difícil poder trobar feina. I desgraciadament, un d’ells, Amador, ha arribar al punt de la desesperació fins arribar el punt mes greu,la mort.



5.- Estudi dels recursos audiovisuals utilitzats en el documental, és a dir, si el film conté entrevistes, dramatitzacions, enquestes, flashbacks, imatges d’altres documents visuals, de noticiaris, de la televisió...

En aquest film els recursos audiovisuals que s’utilitzen son molt pocs. No han posat cap mena de ficció, ni han utilitzat cap recurs cinematogràfic. Les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sol y luna
  • Los lunes al sol
  • El Sol y la Luna
  • el sol y la luna
  • Los Lunes Al Sol
  • el sol y la luna
  • el sol y la luna
  • Los Lunes Al Sol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS