Los mapas conceptuales

Páginas: 4 (999 palabras) Publicado: 4 de junio de 2014
MAPES CONCEPTUALS

QUÈ SÓN?
Els mapes conceptuals1 són eines gràfiques per organitzar i representar el coneixement.
Els mapes conceptuals (també anomenats organigrames) constitueixen un eficaçmitjà per representar gràficament idees o conceptes que estan relacionats jeràrquicament. Mitjançant aquest procediment aprofitarem el poder conceptual de les imatges, facilitant l'aprenentatge i elrecord d'un tema. Per descomptat no es tracta de memoritzar els mapes i reproduir-los en tots els seus detalls, sinó d'utilitzar-los per organitzar el contingut d'estudi. La tècnica d'elaboració demapes conceptuals és un mitjà didàctic poderós per organitzar informació, sintetitzar-la i presentar-la. Pot servir per exposar i desenvolupar oralment un tema de manera lògica i ordenada.

ELEMENTSQUE COMPOSEN UN MAPA CONCEPTUAL
1. Concepte :
Un concepte és un esdeveniment o un objecte que amb regularitat es denomina amb un nom o etiqueta. Per exemple , aigua , casa cadira , pluja .
Elconcepte, pot ser considerat com aquella paraula que s'empra per designar certa imatge d'un objecte o d'un esdeveniment que es produeix en la ment de l'individu .
2. Paraules d'enllaç :
Són lespreposicions , les conjuncions , els adverbis i en general totes les paraules que no siguin concepte i que s'utilitzen per relacionar aquests i així construir frases o oracions amb significat lògic i trobar laconnexió entre conceptes .
3. Proposició :
Una proposició és dues o més conceptes lligats per paraules enllaç en una unitat semàntica .

4. Línies i Fletxes d'Enllaç :
En els mapes conceptualsconvencionalment , no s'utilitzen les fletxes perquè la relació entre conceptes està especificada per les paraules d'enllaç , s'utilitzen les línies per unir els conceptes .
5. Les Fletxes :
L’úsde fletxes s’utilitza només en el cas que la relació de què es tracti no sigui de subordinació entre conceptes, per tant, poden servir per representar una relació creuada , entre els conceptes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mapa conceptual
  • Mapa conceptual
  • Mapas conceptuales
  • Los Mapas Conceptuales
  • Mapa Conceptual
  • Mapa conceptual
  • Mapa conceptual
  • Mapa Conceptual

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS