los métodos de la sociología

Páginas: 9 (2100 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2014
Els mètodes de la sociologia
Un mètode, és el camí que hem de seguir per allunyar-nos de l’atzar i ens permet explicar una teoria de manera sistemàtica.
 Mètodes empiricoanalítics
 En la sociologia no només hi ha un únic métode, en el primer que veurem , el mètode empiricoanalític es divideix en: quantitatius i els qualitatius.
 Mètodes quantitatius
 Aquests mètodes consisteixen en explicarun fenómen determinat a partir del coneixement de les seves causes i més tard debatir si es pot generalitzar. Estudien l’individu, els grups, les institucions o la societat sencera i utilitzant las matemàtiques com a ciència auxiliar.
 Els més importants són: enquestes, mostres i l’estadística.
 L’enquesta consisteix en recollir informació, per mitjà d’un qüestionari, a les quals es preguntasobre un aspecte social determinat. Segons l’objectiu que buscan poden ser descriptives o poden voler contrastar hipótesis anteriors.
Les preguntes del qüestionari poden ser obertes o tancades segons si l’enquesta permet a l’enquestat l’oportunitat d’expressar les seves idees o només li donen a elegir uns tipus de despostes.
 Normalment abans de passar l’enquesta s’en fa un estudi pilot, un assaigaun grup reduït de persones amb l’objectiu de d’aclarir els problemas no previstos.
 La mostra s’utilitza pel fet de que es impossible enquestar a tota la población i donat això es passa una enquesta a un grup  de persones i confiar en generalitzar els resultats a tota la población.. Per triar les persones a qui entrevistarem podem fer-ho de ods maneras:
 Per quota. Primer de tot seleccionem ales persones que entrevistarem i una vegada entrevistades les dividim segons el sexe ,edat, professió, etc i es treuen els percentatges.
 Aleatoriament. En aquest tipus triem la gent a l’atzar, però volem dir que qualsevol persona té les mateixas probabilitats de prendre-hi part.
 Un cop tenim acabades les enquestas hem d’anatlizarles i interpretar-les, hem d’utilitzar l’estadística. L’estadística és una disciplina que ens permet organitzar les dades recollides per sotmetrelas a análisis. Serveix per estudiar numéricamente els fenòmens col·lectius i9 els comportaments individuals.
Tot i que els mètodes quantitaius es consideren molt precisos i eficaços, però no s’aconseguit el grau màxim de precisió. Per això cal comletar-lo amb els mètodes qualitatius.
MÈTODES QUALITATIUS
Aquetsmètodes també són empirocoanalítics però buscan resultats més concrets i precissos. Parlem d’entrevistes, històries de vida,etc.
 Les entrevistes consistiesen en una conversa entre dues persones: l’entrevistador i l’entrevistat, per treura-li información hvent preparat l’entrevista abans, pensant com fer les preguntes, ofertas o tancades. Hi ha dos tipus d’entrevistes: les dirigides i las no dirigidesla diferèncioa es que les no dirigides es deixa tota la iniciativa a la persona entrevistada mentre que a l’altra hi ha un procediment fixat.
 Les històries de vida sóm entrevistes no dirigides que buscan captar aspectos de la vida de l’imformant.
Mètode Hermenèutic
L’hermenèutica diu que si les accions humanes i la realitat histórica tene sentit, no hi ha fets, sinó interpretacions i noméspodem interpretar les accions humanes i la relaitat histórica si ens adonem que la nostra consciencia està condicionada per aquesta dimensió.
Mètodes Criticoracionals
Aquests autors defensen que en la sociología no en hi ha prou amb aplicar el mètode experimental per explicar els fenòmenes sinó que hi ha que criticar-los per aconseguir una societat més lliure.

La historia de la sociología

Comtotes les ciències la sociología té una historia a la que ens remontem per per poder saber d´on venim i cap on anem.

Els inicis: Compte i Marx
Els essers humans sempre han intentat explicar el comportament humà en societat, i les respostes,durant molts de segles ,havíen estat lligades a explicacions religioses i metafísiques. El estudi sistemàtic o objectiu del comportament humà i de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metodos de la sociologia
  • SOCIOLOGÍA Y SU MÉTOD
  • Metodos de la sociologia
  • Los metodos de sociologia
  • Métodos de la sociología
  • Metodos de la sociologia
  • metodos de estudio de la sociologia
  • Sociología Métodos De Investigacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS