los organos

Páginas: 2 (384 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
Dan Vergés
ÍNDEX
Què és?
Funcionament
Historia
Tipus
Compositors més famosos
Cançons més famoses
Curiositats
Conclusions
Bibliografies
Què és?

Un orgue es un instrument de vent,clasificat en una categoria en el que nomes esta ell, instruments de vent de teclat i tubs. un orgue pot arivar a tenir més de 1500 tubs de diferent llargaria des de 5 cm fins a 7 m.
L'orgue te undos o mes teclats a l'atura de las mans, pero també te un altre teclat a l' abast dels peus.
pagina-1
Funcionament

Quan apretas una tecla del teclat superior o imferior es produeix una correntd'aire, que pot durar més o menys segons el temps que estem apretant, aquest aire arriba sins al tub, i el tub actua com una flauta, probocant un so més greu o més agut segons l'alçada del tub.
També tehi han unes palanques a l'çada del teclat que serveixen per a regular els diferents timbres.

pagina-2
Historia

El primer orga va ser construit pel 220 A.C, i el va contrui Ctesebi i funcionavaamb energia hidraulica per aixo es diu orgue hydraulic.
L'orga actual que hi ha a les esglesies es diu orgue pneumàtics. Aquet orgue funcina amb manxes, la imbencio de les manxes es remonta al segleIV que es quant es van trobar uns planols, d'un orgue pneumàtics diatònic, que es un orgue en el que necesitrava la força de molts homes per a tocar-lo, es va trovar a l'obelisc de Teodosi aIstanbul.

Al segle XIII l'esglesia va aceptar l'orgue. I al segle XIV es va millorar i es va combertir en un teclat que es tocova molt mes facilment isense ajuda de mes d'un home l'organiste i el nouteclat es deia telat en cromàtic.
pàgina-3
TipusL'orgue elèctric: Pertany a la família dels instruments electròfons, perquè produeix el so amb ajuda de l'electricitat. el primer orgue elèctric es vaimbentar al 1930 a Europa. Produeix el so a partir de la barreja de components mecànics i electrics.
  

L'orgue elèctronic: Pertany a la família dels instruments electròfons, perquè produeix el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Organico
  • Organica
  • Organica
  • Organica uno
  • Organica
  • Organica
  • Organica
  • ORGANICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS