Los origenes

Páginas: 5 (1179 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2010
Origen del univers:
L'univers és l'instant en què va aparèixer tota la matèria i l'energia que tenim actualment en l'univers com a conseqüència d'una gran explosió. Els científics van estudiar que l''univers es podria haver originat fa entre 2000 i 1200 milions d'anys, en un instant definit. En la dècada de 1930, l'astrònom nord-americà Edwin Hubble va confirmar que l'univers s'estava expandinti la matèria també s'expandia. L'univers que veiem podria haver sortit d'una matèria microscòpica. L'univers no és pot veure tot només el 4,6% del cosmos, d'aquest 4,6 encara queda molt per descobrir. El 23% és matèria fosca, si no existís matèria fosca nosaltres estaríem vius perquè, aquesta matèria actua de enganxa-hi, nosaltres sabem que existeix la matèria fosca, perquè n' hem detectat elsefectes gravitacionals sobre objectes propers a aquesta matèria i perquè tenim detectors de llum infraroja i ultraviolada de telescopis espacials, com ara el Chandra o l'Spitzer. I la part que ens falta, el 72% és energia fosca. A la part de l'univers que nosaltres podem veure hi ha: Satèl•lits, Cometes, Nebuloses, Galàxies, Estels, Planetes i Asteroides
Hi ha diverses teories científiques sobrel'origen de l'univers. Les més acceptades són la del Big Bang i la teoria Inflacionària, que es complementen.
Teoria del Big-Bang:
La teoria del Big Bang o teoria de la gran explosió és un model científic que tracta d'explicar l'origen de l'Univers,que es va originar fa uns 15 mil milions d'anys. El terme "Big Bang" s'utilitza tant per referir-se específicament al moment en què es va iniciarl'expansió observable de l'Univers, com en un sentit més general per referir-se a l'evolució de l'univers. També podem dir que és la bola densíssima que va provocar el naixement de l'univers i amb ell l'espai i el temps. El Big-Bang comença des de un punt que es diu singularitat, es diu així perquè és un instant zero.


Teoria Inflacionària:
La teoria inflacionària es basa en estudis sobrecamps gravitatoris fortíssims, com els que hi ha prop d'un forat negre. Suposadament res existia abans de l'instant en què el nostre univers era de la dimensió d'un punt amb densitat infinita, coneguda com una singularitat. En aquest punt es concentraven tota la matèria, l'energia, l'espai i el temps.

Fitxa 1: El nostre lloc a l'univers- Stephen Hawking.
1- Busca informació i elabora un breu resumdels assoliments científics de Stephen Hawking i la repercussió que han tingut en la cosmologia moderna.

2- Per què Hawking diu que el van advertir que cada equació que inclogués al llibre Història del temps en reduiria les vendes a la meitat?
Doncs perquè si la gent veia molta dificultat és a dir moltes formules no es molestarien a comprar el llibre, perquè avui dia a la gent no li interessala ciència.
3- Resumeix en poques paraules el segon paràgraf del text extret del discurs de Hawking.
El missatge que ens vol transmetre Hawking en aquest fragment és que la majoria de nens avui dia no els interessa la ciència només l'estudien perquè el obliguen per aprovar el exàmens, etc.
4- Per què es important, segons Hawkin, que tots els ciutadans rebin una formació científica? Per què ésimportant, segons la teva opinió?
Per prendre decisions en cara la ciència. La meva opinió és que la ciència es una matèria important per la nostra societat.

Origen de la Terra:
Després de la formació de l'univers és va formar una galàxia que anomenem Via Làctia. En un dels seus braços es va originar una estrella, el nostre Sol, fa uns 4.500 milions d'anys. Al seu voltant van quedar, girant,diversos cossos, entre ells, la Terra(fa uns 4.600 milions d'anys). Al principi era una massa que no poesia ni la dècima part del volum actual, lentament, es va anar refredant i adquirint una forma semblant a la que avui coneixem. Encara que els canvis en aquestes primeres èpoques van haver de ser més bruscos i abundants, la Terra no ha deixat d'evolucionar, i ho segueix fent.
La Terra es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Origenes
  • Origenes
  • Origenes
  • Origenes
  • Origenes
  • los origenes
  • origenes
  • Origenes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS