Los rascacioelos

Páginas: 57 (14017 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2011
Intruducció:
Moltes de les definicions dels gratacels ens diuen més sobre la persona que els defineix i de l'edifici en si mateix. Des dels agents de béns arrels , i els enginyers mecànics , cada persona té la seva perspectiva de què és el que converteix a un edifici en gratacel.
La idea principal és que és alguna cosa molt alt. Els gratacels han de ser múltiples pisos envoltats per parets i unsostre. La definició segons els enginyers estructurals defineix gratacels com '' edificis alts i esvelts l'estructura dels quals ha de proveir rigidesa lateral i resistència contra el vent. Certament, l'altura i la esbeltez són factors importants que cal considerar. L'arquitecte pot optar per una definició pràctica o artística. Cass Gilbert ( arquitecte d'edificis monumentals) va dir que ungratacel era una màquina que fa rendir el terreny; perquè els gratacels utilitzen molt més espai vrtical que horitzontal. AL llogar l'espai en aquestes plantes es pot guanyar diners.

Història :

A la fi del segle XIX és quan apareixen els primers gratacels a Nova York, Londres i chicago. Cap als 70's, quan el Citibank va iniciar plans per a la construcció d'una nova i gegantesca seu en elcentre de Nova York, l'art del disseny i construcció de gratacels sòlids i segurs, semblava haver-se perfeccionat gairebé per complet. Els gratacels, com en el cas de moltes altres estructures arquitectòniques havien tingut un llarg període d'evolució. Després de la reeixida introducció per Elisha Otis del primer elevador equipat amb un fre d'emergència cap a 1850 i de la introducció de les estructuresd'acer en les construccions, els edificis van començar a elevar-se cada vegada més. El Home Insurance Building, dissenyat pel nord-americà William Li Baron Jenney construït entre 1884 i 1885 va ser el primer edifici considerat com gratacel el qual contava solament de deu plantes. si fos construït en l'actualitat no seria considerat gratacel. Un altre que es considero gratacel va ser el Nova YorkWorld Building, de vint plantes construït a Nova York en 1890. el Singer Building de Nova York, construït en 1908 va ser el primer gratacel autèntic després van aparèixer els de Ciutat de Mèxic, So Paulo, Buenos Aires, Caracas, Bogotá, també a Àsia , Shanghai i Hong Kong.En 1910 l'edifici "Metropolitan Life" va trencar tots les marques amb els seus 50 pisos d'altura. Ciutat de Mèxic i Sao Paulosón la bressol dels gratacels llatinoamericans. la Torre CN, la qual es manté amb el record d'altura fins a l'actualitat. la torre Sears, acabada en 1976 amida 442 m, però contant les seves antenes, amida 527 metres. Les Torres Petronas, són les torres bessones més altes del món, amb 452 metres. L'actual edifici més alt del món és el Taipei 101, amb 101 pisos i 508 metres. El Burj Dubai serà laconstrucció més alta creada per l'home quan es conclogui en 2009 de 808 metres d'altura aproximadament.

En els anys trenta quan es va construir el "Empire State" de 102 pisos, els gratacels havien començat a guanyar popularitat en diferents ciutats del món. Areas senceres que albergaven aquests edificis van començar a créixer, literalment "cap amunt". Paral·lel a aquest fenomen es dió laintroducció de moderns i eficients sistemes de transport subterrani (subway) en ciutats com Nova York, la qual cosa va permetre a les grans companyies contractar un elevat nombre d'empleats. Això va produir un excessiu creixement de la població en les ciutats.

En els anys 30, arquitectes creatius i amatents a arriscar-se havien fins i tot començat a allunyar-se del que es considerava "tradicional" quant adisseny i construcció de gratacel. Nous de materials més lleugers, grans ventanals i l'ús de bigues de suport, es va traduir en edificis més alts, més lleugers i més prims. Per exemple el Hancock a Chicago va trencar marques amb el seu nou sistema d'abraçadores diagonals, el que dió com resultat una estructura més lleugera que la qual s'hagués obtingut usant els mètodes tradicionals de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS