Los reinos Hispànicos

Páginas: 3 (723 palabras) Publicado: 29 de abril de 2013
0.-Introducció:
En els primers anys de l’Edat Mitjana, a la península ibèrica s’assentava la monarquia visigoda. Al començament del segle VIII, els musulmans, es van establir en el territoripeninsular. La zona musulmana de la península va rebre el nom d’al-Àndalus, i durant segles va ser un territori pròsper en l’aspecte polític econòmic i cultural, i la capital va ser situada en Còrdoba.Una minoria visigoda, del nord de la península, es va oposar al domini musulmà. Van sorgir nuclis de resistència que van anar creixent a poc a poc a les muntanyes cantàbriques i pirinenques, i que esvan formar regnes cristians. El territori hispànic de l’Edat Mitjana era múltiple i complex: convivien la societat jueva, la musulmana i la cristiana, amb violentes guerres i fructífers contactesculturals.

1.-La invasió musulmana d’Espanya: al-Àndalus.
L’any 711,un exèrcit musulmà va entrar a la península Ibèrica. Acudia per a ajudar als oponents del rei Roderic, dirigits per Tarik i Musa,van véncer el rei Roderic i van començar una ràpuda conquesta del territori hispànic, i en 10 anys s’apoderaren de tota Hispania. Les raons de la ràpida expansió musulmana van ser:
La debilitat dela monarquia visigoda.
La indiferència de la població.



El nombre de musulmans que es va assentar a la Península després de la conques ta va ser tan sols de 30.000 musulmans, entre ells àrabsi sirians, que van ocupar les millors terres, i la resta eren berbers del nord d’Àfrica, que es van instal·lar en terres més pobres. La població llauradora hispanoromana es va mantenir en les seuesterres, i una gran part es va convertir a l’islam (muladís).

2.-Etapes de la història d’al-Àndalus, del segle VIII al XIII.
El musulmans anomenen al-Àndalus als territoris conquerits a lapenínsula Ibèrica. La història d’al-Àndalus està dividida en varies etapes:
Emirat dependent de Damasc (711-756):el territori musulmà de la península Ibèrica depèn del Califat Omeia de Damasc.
Emirat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hispanidad
  • la hispanidad
  • hispano
  • Que Es La Hispanidad
  • hispanidad
  • hispano
  • los hispanos
  • los hispanos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS