Los Sauces

Páginas: 7 (1689 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2012
CAS PRÀCTIC 2: Los Sauces

- RESUM DEL CAS
El cas següent tracta de María Cuenca, que ha estat elegida nova directora del centre “Los Sauces”, que està perdent alumnes a causa del desens de la natalitat al poble i als seus voltants. María està convençuda que ha de fer alguna cosa al respecte. A partir d’aquesta breu introducció, en el cas s’explica les diferents tasques que ha de dur a termeMaría perquè l’escola sigui eficient.

- QÜESTIONS
1. Analitzar l'activitat directiva de María Cuenca sota l'enfocament dels rols directius de Mintzberg.
Segons Mintzberg, María Cuenca desenvolupa en el cas els rols següents:
* Desenvolupa el rol de cap visible quan va a visitar i es presenta personalment al delegat d’educació i ciència, a l’inspector de la seva zona i a l’alcalde delpoble, ja que està fent de representant de Los Sauces. En el cas en el qual convoca una reunió amb els membres de l’AMPA per presentar-se com a nova directora també està desenvolupant aquest rol.

*  La nova directora desenvolupa el rol de monitor quan s’entrevista amb el personal de serveis i amb el professorat per saber les seves inquietuds, problemes, preocupacions interessos...Tambédesenvolupa el rol de monitor quan li encarrega a un amic ser de confiança que faci un estudi de perquè els alumnes que van a una acadèmia d’idiomes treuen millors notes. Està desenvolupant aquest rol ja que rep i busca informació.

* Desenvolupa el rol d’empresari quan estableix un sistema informatitzat que permet conèixer el rendiment dels alumnes per assignatura, professor, grup, etc., ja queinicia un canvi controlat dins l’empresa. A més a més, també desenvolupa aquest rol quan estudia la possibilitat d’oferir un batxillerat amb anglès.

* María està desenvolupant el rol de líder quan vol estimular als professors que no són tan eficients.

* Està desenvolupant el rol de gestor d’anomalies quan li dóna una setmana de termini al jardiner, sinó el despatxarà. També estàdesenvolupant aquest rol quan parla amb el propietari de l’autobús, que li exigeix més serietat. En aquests casos també està desenvolupant el rol d’enllaç.

2. Identificar les funcions del procés administratiu que es posen de manifest en el cas proposat.
Direm que el procés administratiu es basa de quatre funcions:
1. Planificar: S’hi determinen les línies d’acció a seguir de l’empresa a llargtermini. És el procés on es defineixen les situacions que volem aconseguir en el futur, i es dissenyen les vies per assolir-ho (presa de decisions, elaboració de plans, accions empresarials,...).

María Cuenca n’és conscient que el centre està perdent alumnes, per tant ha de planificar per millorar el futur d’aquest. A més també, veiem funcions que realitza que estarien dintre d’aquest apartatdel procés administratiu com per exemple, convocar la reunió amb l’AMPA del col·legi o estudiar la possibilitat d’oferir un batxillerat en anglès homologat.

Per tant, en aquest apartat hi trobaríem tot el que fa referència a les decisions sobre els objectius, la definició dels plans per aconseguir-los i la programació d’activitats.

2. Organitzar: és la segona fase del procés administratiu.A través d'ella el sistema estableix la divisió del treball i l'estructura necessària per al seu funcionament. Amb els seus principis i eines, s'estableixen els nivells d'autoritat i responsabilitat, es defineixen les funcions, els deures i les dependències de les persones o grups de persones. 

La María per poder actuar davant la situació en que es troba, s’ha d’informar i organitzar per actuaramb conseqüència. Està organitzant quan decideix reunir-se amb el professorat per poder controlar; quan diu de visitar personalment i presentar-se al delegat d’Educació i Ciència, a l’inspector de la seva zona i a l’alcalde del poble; quan li encarrega a Luis Gómez un control exhaustiu de qualitat i costos; i quan li exigeix al propietari de la contractació dels autobusos major puntualitat,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sauces
  • sauce
  • Sauco
  • sauco
  • El sauco
  • Sauce
  • Sauco
  • el sauce

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS