los valores

Páginas: 6 (1379 palabras) Publicado: 12 de junio de 2014
ELS VALORS

El nostre treball, porta com a títol: Els Valors, amb aquest treball volem intentar transmetre la nostra opinió o el que creiem que són els valors. Ens constitueixen com a éssers humans, i ens haurien de definir com espècie igual que ens defineix el llenguatge, la capacitat de raonar o desenvolupar-nos tan ràpidament en societat.

Hem començat fent una mirada a la nostrahistòria i a la humanitat en general: quins han sigut els grans successos que ens han marcat, quins tipus de societats hem tingut, quins tipus de governs, quina resposta o actitud hi havia de la població, quines tribus han passat al llarg dels temps, etc...

Un valor és aquell principi ètic que el dur-lo a terme es converteix en una virtut que ens ajuda arribar a la plenitud total del ésser humà, ensidentifica i forma part de la nostre historia. Els valors morals, socials i educatius formen part dels diferents valors antropològics que donen sentit a l’existència dels homes. Encara que, el valor no espot descobrir per un mateix, sinó amb el diàleg amb els altres i amb la convivència, això passa perquè som éssers racionals i socials.

L'autenticitat o falsedat dels valors depèn de la relaciód’un mateix (justa o injusta) amb els altres homes i amb les coses. Amb això em vist que no tothom té la mateixa escala de valors, ja sigui per l’educació que ha rebut de la família, les prioritats a l’hora d’escollir, la cultura, la influencia de la societat, la pressió de segones persones...

Vivim en un context de canvi continu, una societat liquida on predomina la movilitat, la incertesa ila relativitat de valors. No és qüestió de la forma de transmissió sinó de la importància que hi ha atorgat el context sociocultural actual. Els valors ens remeten a formes de vida que transmetem entre les persones, tot i que, una de les característiques més importants dels valors és el seu dinamisme. Van canviant al llarg del temps i dels contextos. El que es valorava fa uns anys ara ja no tévalor, perquè la societat també canvia i ofereix noves formes de vida. Els valors que formen a una persona, dins de la societat actual; aquí i avui; són els que permeten situar-se, orientar-se i ser un mateix al món.

La transmisió de valors no és l’escencial, el més important és: com s’aprenen?
En l’escola que hem visitat, Isabel de Villena, treballen els valors a l’aula, ho fan a través de:Implanten una metodologia de treball per tal que es treballin els valors durant la rutina del dia a dia, per exemple els més grans ajuden en el proces de lectura dels més petits. I no només es veia dins de l’escola per tal que tothom estigues implicat en el procés els pares s’implicaven molt en els nens: s’interessaven pels seus progressos, els ajudaven en tot moment, estaven en constant contacteamb els mestres, etc.
En tot moment hi havia igualtat entre els alumnes es present, es treballa per tal de que els alumnes assoleixin les seves metes per ells mateixos però sempre amb l’ajuda dels altres i ajudant a la resta.
Un altre exemple d’un model totalment diferent d’escola, és la de Jacint Verdaguer amb un percentatge molt elevat d’immigració la qual cosa ha obligat a l’escola ha obrirun aula d’acollida i educar els seus alumnes en els valors de la les bones pràctiques i el respecte. Tot i que la major part de la feina d’ajudar adaptar-se aquests nous nens, és duta a terme per especialistes, els nens que ja han passat per l’aula o que ja estan adaptats, n’apadrienen un i se’n carreguen de que els sigui més fàcil el procès.
I com a últim contrast, trobem l’escola Pia desabadell que forma part de totes els escolapis de catalunya, són escoles concertades d’inspiració religiosa, i per tan treballen molt els valors cristiants. Els treballen des de quatre àmbits: la campanya de pastoral, la qual s’encarrega de transmetre els valors a través de les activitats del dia a dia de les tutories, etc; els Grups Mou-te, de cicle superior on els nens s’obren i parlen d’uns...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Valor De Valorar
  • Valor De Los Valores
  • Valorando los valores
  • El valor de los valores
  • El valor de los valores
  • Valor de los valores
  • El valor de los valores
  • Valores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS