los XXV años de paz- Franquismo

Páginas: 2 (351 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013
“Los XXV años de paz”

L’any 1964 el règim franquista organitzà una monumental campanya propagandística sota el nom de "25 anys de Pau espanyola" per tal de celebrar el final bèl·lic de laGuerra Civil. La commemoració va comptar amb una extensa sèrie d’esdeveniments, la qual va destacar la desfilada commemorativa del 25è aniversari de la victòria franquista o com diuen al Nodo:“aniversario del lanzamiento nacional del Generalísimo Franco artificie de la victoria.”
Es realitza un discurs on diuen que la pau es capitalitza gràcies a les millores econòmiques i socials d’Espanya,també entra en vigor el “I Plan de Desarrollo” per poder oblidar els fets de la Guerra Civil i passar pàgina, sempre parlant dels franquistes com si fossin els vencedors.
En aquest nou pla destaquenqüestions com l’arribada del Seat 500 i el Boom turístic de gairebé 11 milions de persones, que rep l’estat sota el lema de: “Spain is different” per donar un caire més innovador, més obert a laresta i sobretot més diferent que l’Espanya del 1939.
El dia 18 de juliol del mateix any 1964 s’iniciava la desfilada franquista d’entre les set de la tarda fins més tard de les nou i mitja,aquestes dades es poden veure gràcies a la conservació filmogràfica d’un dels Nodos que va recollir tota aquesta informació.
Al Nodo podem observar escenes de la comitiva franquista, va ser una puraexaltació de poder de l’exèrcit on van participar un elevadíssim nombre de tropes com: cavallers, infanteria, destaquen l’escena de la desfilada aèria que van fer els avions desde Madrid fins apràcticament la ciutat de Burgos… Parlen també del seu poderós i ben equipat exèrcit mentre tots ells van saludant al Generalíssim.
Fins i tot hi participaren mes de 50.000 persones entre excombatents icol·laboradors de la guerra, només del sector franquista. És a dir, es pot entendre com a una data cel·lebració de la seva victòria i d’exaltació del creixement i millora de l’exèrcit....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 50 Años De Diálogos De Paz
  • la paz de los cien anos
  • La paz de los cien años
  • 20 Años De Los Acuerdos De Paz
  • violencia y paz en los ultimos 100 años
  • Franquismo
  • Franquismo
  • Franquismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS