lslslsl

Páginas: 54 (13253 palabras) Publicado: 25 de abril de 2013

ksksksksksksks
d
d
d
d
d
d
d
d
d
d
dd
d
d
d
d
d
d
d
d
d
d

dsvkedbjfwlekjdfnlwjkehsdnljkhwenflhjkcnwe
Filosofia textos obligatoris
Text 1
René DESCARTES. Meditacions metafísiques , VI
1.Expliqueu breument (entre seixanta i cent paraules) les idees principals del text i com hi apareixen relacionades.
[2 punts]
En aquest text de les meditacions de la metafísica deDescartes ,ens parla d’una distinció entre el cos i la ment. Cadascun d’aquestes parts es troben ben diferenciades segons Descartes. Principalment el cos ens el presenta com a divisible , explicant-nos que si ens faltes una extremitat o qualsevol part del cos , això no suposaria una supressió de cap part de la ment i contràriament a la ment no hi ha res indivisible amb els pensaments. En diferenciaa la ment que ens la presenta com a ell mateix , una cosa pensant una cosa única sense parts integres , els sentiments que genera la ment no poden ser dividits no son parts , la ment vol aquets sentiments.


2.Expliqueu breument (entre cinc i quinze paraules en cada cas) el significat que tenen en el text els mots o les expressions següents:
[1 punt]
a ) «ment»-El jo mateix , el que em fa serel que sóc, te per essència el pensar.
b ) «coses materials o extenses» Elements del món a captar amb els sentits, aquets elements ocupen espai.


3.Expliqueu i justifiqueu per què afirma René Descartes en el text: «I això bastaria per a ensenyar-me que la ment és del tot diferent del cos, si no ho sabés ja d’abans». (En la resposta, us heu de referir als aspectes del pensament de Descartesque siguin per- tinents, encara que no apareguin explícitament en el text.) [3 punts]

Aquesta afirmació de descartes comenta que lo que ell ha explicat anteriorment d’aquesta afirmació bastaria per que el demostres la diferencia que es presenta entre el que es el cos i el que es la ment , aquesta es la distinció que descartes afirma en el Dualisme Cartesià. Ell ens explica que l’home estadividit en ment i en cos, dues substancies totalment diferents i aliens una de l’altre , cada una d’elles es clara i distinta i per que hi estiguem segurs que una pot existir i ser creada sense la necessitat de l’altre. Descartes te una idea clara i distinta de que el cos es una cosa extensa , divisibles i no pensant , que es totalment diferent a la ment que existeix sense la necessitat del cos , i esuna substancia pensant inextensa i indivisible que aquesta em fa ser el que jo sóc i la meva existència per tant com a ment pensant no proba per ella mateixa la existència del meu cos . Las idees que jo rebo amb la meva ment no depenen simplement del esser pensant sinó del exterior per objectes incorporals que ens portaria a admetre l’existència d’aquets, perquè deu no ens mentiria en les idees de“coses materials o extenses” de que aquestes son existents. Pro aquestes dues substancies juntament amb el mecanisme de funcionament mecànic de descartes ens l’explica amb el exemple del vaixell i el capità. El vaixell que representa el cos , aquest no deixa d’existir sense el capità , pro si aquest vaixell el deixem en el mig d’un mar , a causa de les onades i del vent , es a dir els principisfísics aquests es mouran , però sense el capità que representarà la ment , guiarem el vaixell però on volem i en la direcció en la que volem .Això ens demostrarà que la ment es essencial per al cos .

4.Compareu la concepció de l’ésser humà de Descartes amb una altra concepció de l’ésser humà que es pugui trobar en la història de la filosofia occidental.
El pensament cartesià podria ser comparableamb Plató , va ser un filòsof occidental que també va parlar de teories Dualistes en l’esser humà , en semblança amb descartes quan ens parla de Dualisme cartesià. Pro Plató en diferencia bàsica amb Descartes , ell en la seva teoria es que fa l’anima immortal , una anima que ve de cos en cos , i en el moment que el cos mor l’anima viatges a un altre cos i Plató distingeix el món hipersensible...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lslslsl

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS