ltyl

Páginas: 7 (1677 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2014
- El procés de desenvolupament de productes mitjançant l’ús de disseny i simulació per ordinador i la consideració dels clients i els proveïdors de recursos.

- Flexibilitat, equips de treball, millora continua, control de qualitat total i la producció instantània i descentralitzada.

- Productes caracteritzats per un gran valor afegit i l’adaptació al client.Organització Virtual

Els atributs específics de les organitzacions virtuals no són gaire fàcils de distingir, tot i que tota organització virtual es caracteritza per 7 components:

- El procés de desenvolupament de productes mitjançant l’ús de disseny i simulació per ordinador i la consideració dels clients i els proveïdors de recursos.

- Flexibilitat, equips de treball, milloracontinua, control de qualitat total i la producció instantània i descentralitzada.

- Productes caracteritzats per un gran valor afegit i l’adaptació al client.

- Relacions de comunicació amb els proveïdors, distribuïdors i detallistes, fet que implica un nivell d’informació compartida força elevat.

- Direcció amb un rol visionari i comunicador. No existeix un nivellmig de direcció, ja que aquest l’assumeixen els sistemes d’informació.

- Grans nivells d’autonomia i responsabilitat pels treballadors, els quals necessiten un continu aprenentatge i desenvolupament.

- Organitzacions planes i sense fronteres.


Beneficis que comporta una organització virtual
Els màxims beneficiats són les organitzacions que s’esforcin en ser excel·lents a lesseves àrees de coneixements i “core competències”. Aquest fet impulsarà a les empreses a buscar nínxols de mercat on puguin aconseguir sobresortir, concentrant els esforços en explotar les seves millor habilitats i especialitzant-se en algunes de les activitats del procés productiu. Si es vol ser una organització multinacional cal establir oficines amb personal de l’empresa e diferents països, apart de supervisió financera i mobilització de personal. Aquests costos representaven una barrera d’entrada, però Internet i la comunicació electrònica permeten les comunicacions a baix preu. Un portal d’Internet permet rebre visites i comandes de persones d’arreu del Món.

Característiques principals d’una organització virtual
- Agrupen activitats a les seves “core competències”.

-Treball en equips amb la finalitat d’aportar les seves “core competències” a la cadena de valor.

- Els individus tenen una visió compartida i un protocol per la col·laboració.

- Processen i distribueixen la informació en temps real a través de la xarxa. Aquest fet permet la presa de decisions i la coordinació d’accions de manera ràpida.

- S’agreguenmembres a la xarxa segons les necessitats de noves “core competències”.

Definicions de diferents autors:
“Les organitzacions s’estan convertint en organitzacions virtuals a l’objecte de respondre a aquest entorn dinàmic” Mowshowitz, 1994.

“Una organització virtual es considera una xarxa temporal d’empreses independents unides per tecnologia d’informació per compartir habilitats, costos i accésals mercats de cadascuna” Byrne, 1993.

“La organització virtual no és una organització, sinó més aviat una estratègia per organitzat els elements de la cadena de valor o una característica d’un enfocament organitzatiu.” Syler i Schwager, 1994.

“L’organització virtual és una conseqüència lògica dels desenvolupament organitzatiu i el desenvolupament tecnològic e la informació-treball enxarxa-; no podent ser considerada com una forma organitzativa diferent, sinó com a un punt d’orientació del desenvolupament de les organitzacions.” Zimmermann, 1997.

“L’organització virtual és una xarxa d’organitzacions legalment independents que, sobre la base de la cooperació i recolzada per l’ús de les tecnologies de la informació i comunicació, pretén aconseguir un objectiu específic i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS