Lucid Conseller

Páginas: 2 (496 palabras) Publicado: 18 de abril de 2013
Martí Vicente

14. Feu el comentari del parlament final de El Lúcid conceller
Aquest fragment del Lúcid conseller finalitza l’obra d’Antígona una obra teatral escrita per Salvador Espriu. Aquestfragment ens vol mostrar el final i donar-nos el punt de vista que tenia Espriu, que adquireix la historia a partir d’aquest personatge.
Espriu va escriure aquest llibre per denunciar la guerracivil, com a denuncia de la guerra fratricida que es produeix entre el mateix poble o la mateixa família.
En aquest parlament del Lúcid conseller el que tracta de fer Salvador Espriu és un resum finalde la representació de la obra per destacar la situació dels personatges un cop finalitzada la guerra fratricida. És un personatge que transcorre al marge de tota la historia i fa evident la sevaposició per l’ús irònic i caracteritzat del seu llenguatge i ens fa reflexionar sobre una realitat que passava al nostre país, la Guerra Civil. Aquest personatge mostra el pensament d’Espriu que calla lesseves paraules davant de la misèria que va portar la guerra i la postguerra al nostre país, exemplificant-lo amb la guerra fratricida ocorreguda a Tebes.
En aquest parlament ens mostra el destídels personatges i com tornaran a viure la seva realitat desprès del canvi radical que es viure en les seves vides a partir de la guerra de Tebes. Com canviaran els seus camins i com hauran de buscar enel seu destí algú que els pugui ajudar a superar els seus defectes i les seves pors. Com Creont dirigirà i aguantarà fer-me en el seu lloc durant un temps limitat, una temporadeta tal i com diu elnostre personatge.
Parla de l’oblit de totes les persones que desapareixeran en la vida dels habitants de Tebes, que nit a nit oblidaran a Antígona i l’esborrin de la seva consciència, desprès decol·locar-la com un simple mort i no pujar-la als cims.
La part final del parlament del nostre personatge fa un veritable paral·lelisme amb la realitat, posant la seva situació a la pell del personatge...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lucas
  • Luces
  • Lucas y yo
  • lucas y yo
  • Luce
  • lucas y yo
  • Luces
  • Lucas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS