Ludoteca

Páginas: 6 (1347 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2013
Ludoteca
* Data: 28/1/2013
* Nom del Servei: Casa dels Colors. Ludoteques de Sants-Montjuit
* Adreça: C Alts Forns, 82 Barcelona
* Telèfon: 93 223 34 56 CP: 08038
* Correu electrònic: @ ludo.colors progess.com
* Descripció del servei:

* Promoure el dret de l’infant i de les seves famílies a gaudir del joc amb garantia dequalitat, tant pedagògica com de seguretat.
* Elaborar i desenvolupar un projecte socioeducatiu basat en el joc, que fomenti el desenvolupament integral de la persona a partir d’una activitat lúdica i creativa.
* Oferir jocs, joguines i recursos lúdics per afavorir actituds solidàries i d’acceptació de la diferència, fomentant l’educació en els valors de la coeducació, els drets humans,la cohesió social i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.
* Garantir una selecció de jocs i joguines amb un plantejament lúdic i educatiu que potenciï la maduració personal de l’infant, el seu desenvolupament comunitari i integral, la consciència collectiva i l’assoliment de nivells més alts de qualitat de vida.
* Oferir diversitat en les propostes de joc, adequantles a lescaracterístiques i necessitats dels infants.
* Informar i assessorar, didàcticament, tant l’infant com l’adult de referència, sobre els beneficis de l’activitat lúdica, els usos de la joguina i els jocs, la importància del temps de lleure, així com d’aquelles activitats que es realitzin en el territori.
* Oferir un espai sense riscs i amb recursos que permetin la lliure iniciativa delsinfants.
* Promoure a través d’actuacions dinamitzadores pels diferents grups de persones usuàries la creació de vincles i la convivència entre infants amb diferents característiques (sexe, edat, cultura, etc.)
* Realitzar una activitat continuada amb una programació adequada als interessos i necessitats dels infants del territori.
* Estimular les activitats lúdiques com a einad’integració social i de comunicació intergeneracional, facilitant la capacitat d’autonomia en el propi lleure.
* Fomentar i desenvolupar la relació social sense cap tipus de discriminació per raó de sexe, cultura, ètnia o religió, i permetre afavorir una lliure relació.
* Facilitar, en la mesura del possible, els recursos lúdics adequats a les persones usuàries amb disminucions físiques,psíquiques i sensorials.
* Facilitar que els infants i les seves famílies participin de la vida social del seu entorn, mitjançant la participació a activitats del calendari festiu i iniciatives del barri, del districte i de la ciutat.
* Afavorir actituds solidàries i d’acceptació de la diferència, fomentant l’educació en els valors de la coeducació, els drets humans, la cohesió social i laigualtat d’oportunitats entre dones i homes.
* Realització d’un projecte socioeducatiu adaptat a cada marc territorial. Àmbits de treball: funcionament educatiu quotidià, atenció individualitzada, atenció grupal, dinamització comunitària i el seguiment de l’infant amb la família.
* Unificació de criteris i línies d’actuació de l’equip per tal d’oferir una intervenció de lleure coherentenvers al grup d’infants.
* Utilització de tècniques per estimular la iniciativa, la creativitat, l’autonomia i la participació dels infants tant en el disseny i organització d’activitats com en les relacions que es generen amb els altres infants.
* Facilitar als infants divertir-se, expressar-se, relaxar-se, experimentar i créixer en autonomia, iniciativa i autoconeixement i treballar ambells les normes de funcionament dins el procés educatiu d’aquests aspectes.
* Utilització de les noves tecnologies de la informació per la comunicació, la gestió i pel desenvolupament del projecte socioeducatiu.
* Formar part de la xarxa socioeducativa del barri, coordinant-se i establint relacions entre els diferents serveis i equipaments educatius i de lleure de l’entorn (Centre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ludoteca
  • Ludotecas
  • ludoteca
  • ludoteca
  • Ludoteca
  • LUDOTECA
  • Ludoteca
  • ludotecas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS