Ludwig feuerbach

Páginas: 2 (332 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2011
Ludwig Feuerbach
Ludwig Andreas Feuerbach (Landshut, Alemanya, 1804 - Rechenberg, Alemanya, 1872) fou un filòsof alemany, que tingué gran influència en Marx i altres filòsofs alemanys.
Feuerbach vaestudiar teologia a Berlín. En aquesta mateixa ciutat va ser deixeble de Hegel. Si bé al principi va estar molt influït per ell, ben aviat va criticar la ideologia del seu mestre seguint dos eixosque van ser la base del seu pensament: la concepció antropològica de tota religió, i la crítica materialista de tot pensament especulatiu.
El seu caràcter crític sobre la religió no li va permetreexercir l'ensenyament fins a la revolució de 1848 que, reclamat pels seus alumnes de Heidelberg, va professar durant un semestre la seva teoria de la religió.
El 1870 s'afilià al Partit Socialdemòcrataalemany. Feuerbach es convertí en el mestre del pensament dels joves hegellians, sobre tot de Marx i Engels. Entre les seves obres, cal destacar Pensaments sobre la mort i la immortalitat (1830),Crítica de la filosofia de Hegel (1839), L'essència del cristianisme (1841) i Principis fonamentals de la filosofia del futur (1843). Va morir el 1872 a Rechenberg, prop de Nuremberg (Alemanya).
Feuerbachveu en la Filosofia de Hegel una Teologia camuflada. La teoria hegeliana que la realitat és posada per la Idea, l'Esperit Absolut... etc. només constitueix una expressió de la doctrina teològicasegons la qual la natura és creada per Déu. Feuerbach afirmarà que la Teologia s'ha de reduir a Antropologia: Déu és un pensament de l'ésser humà. L'essència de Déu és l'essència de l'ésser humà. L'ésserhumà projecta fora de sí tot allò que és i crea Déu. No és Déu qui ha creat l'ésser humà, sinó l'ésser humà qui ha creat Déu a la seva imatge. Déu és un producte de l'ésser humà que venera i adora. Hiha així una expropiació de l'ésser humà (alienació). L'ésser humà és sotmès a alguna cosa que li és estranya. Aquest concepte d'alienació tindrà una gran influència sobre el pensament de Karl...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ludwig feuerbach
  • Ludwig Feuerbach
  • Trabajo De Ludwig Feuerbach
  • Ludwig andreas feuerbach
  • Compromiso intelectual de ludwig feuerbach.
  • Ludwig Feuerbach
  • Ludwig feuerbach
  • LUDWIG FEUERBACH "EL HOMBRE ES EL DIOS DEL HOMBRE "

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS