Ludwig van beethoven (catalán)

Páginas: 3 (622 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2011
Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven (16 de desembre de 1770 – 26 de Març del 1827) fou un compositor, director d'orquestra i pianista alemany. El seu llegat musical esva estendre, cronològicament, des del Classicisme fins a inicis del Romanticisme musical.

Va néixer a Bonn al si d'una família humil d'origen flamenc.

 El seu pare era pianista, violinista icantant a la capella del príncep-arquebisbe Clemens. La seva mare era filla d'un inspector de les cuines del príncep.

Contrapès al violent caràcter del pare, Maria Magdalena, de naturalesa tendra iafectiva, va ser refugi constant per al petit Ludwig.

El 26 de març de 1778, quan tenia 7 anys, Beethoven va realitzar la primera actuació en públic a Colònia. El seu pare va afirmar que l'edat deLudwig era de 6 anys, perquè així la seva actuació semblés més prodigiosa. Per això, sempre es va creure que Beethoven era més jove del que era en realitat.

Amb 24 anys va publicar la primera obraimportant: tres trios per a piano
En una carta dirigida al seu metge Wegeler, Beethoven accepta que porta una vida d'ermità, durant gairebé dos anys ha tractat d'evitar tota companyia, senzillamentperquè no pot dir-li a la gent que és sord.
A l'estiu de 1802, Beethoven es va instal·lar en una localitat propera a Viena, anomenada Heiligenstadt. En aquella época es va plantejar la posivilitat desuicidarse pero al final no, deia que tenia molta música per descubrir.
13 Anys més tard va agafar al seu Nebot a la força i va adoptar-lo. El va ensenyar pero va resultar que ell no tenia talent perla música.
Va morir el 24 de març de 1827.

Tres dies després de la seva mort, el 27 de març, va tenir lloc el funeral. Es va celebrar a l'Església de la Santa Trinitat, a prop del domicili deBeethoven, i s'hi va interpretar el Rèquiem de Wolfgang Amadeus Mozart. Hi van assistir més de 20.000 persones, entre les qual s'hi trobava Schubert, gran admirador seu.

Simfonies
1ª simfonia:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ludwig van Beethoven
  • Ludwig Van Beethoven
  • Ludwig Van Beethoven
  • Ludwig Van Beethoven
  • Ludwig Van Beethoven
  • Ludwig Van Beethoven
  • Ludwig van Beethoven
  • Descripcion ludwig van beethoven

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS