Lupus

Páginas: 6 (1305 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2012
LUPUS



[pic]












ÍNDEX



Qué és el Lupus? ……………………………………………………………….3
Tipus de Lupus …………………………………………………………………3-4
Factors que ho provoquen ……………………………………………………. 4
Diagnòstic ……………………………………………………………………… 5-6
Epidemiologia …………………………………………………………………..6
Simptomes ……………………………………………………………………....7
Tractaments …………………………………………………………………….7
Pronòstic….……………………………………………………………………..8
.




































Què és el Lupus ?


El lupus és un trastorn del sistema immunològic que afecta les articulacions, la pell, els ronyons, la sang i altres parts del cos. El sistema immunològic és la defensa natural del cos en contra d'infeccions, com les causades per bacteris i virus. Quan el lupus es presenta, el sistema immunològic produeixanticossos que ataquen els teixits propis del cos.
Podem dir que el Lupus és una malaltia autoimmune i inflamatòria crònica que pot afectar qualsevol part del cos.


Tipus de Lupus

Encara que hi ha molts tipus diferents d’aquesta malaltia, com per exemple:

El lupus Neonatal
Lupus Pediàtric
Lupus del Vell
Lupus medicamentós

Els dos tipus més coneguts son:

1) El lupus cutani:.El lupus cutani presenta unes lesions en forma de "donut" amb el centre blanc i vora circinada, amb una distribució més generalitzada afectant tronc i braços però poques vegades afecta la cara o el cuir cabellut. El tractament d'aquestes lesions no deixa cicatriu.

[pic]






2) El lupus sistèmic:

És, generalment, més sever que el lupus cutani ipot afectar gairebé qualsevol òrgan del cos. En algunes persones, els pot afectar només la pell i les articulacions. En altres, els afecta les articulacions, pulmons, ronyons i altres òrgans o sistemes. En general, no hi ha dos pacients amb lupus sistèmic que tinguin símptomes idèntics. En el lupus sistèmic es poden presentar períodes on pocs o cap símptoma siguin presents (períodes de "remissió") oamb múltiples símptomes quan la malaltia estigui activa ("recaigudes o brots").

[pic]




Causes o factors que ho provoquen


Les causes del lupus són desconegudes. Mentre els científics creuen que existeix una predisposició genètica per a la malaltia, també és conegut que els factors ambientals tenen un paper molt important en l'aparició del patiment.Alguns d'aquests factors ambientals són: infeccions, antibiòtics, (especialment els derivats de les sulfas i penicil · lines), l'estrès en excés, alguns medicaments (algunes persones desenvolupen lupus després de prendre fàrmacs receptats per diferents malalties) a les hormones i a la llum ultraviolada. De fet, molts individus amb lupus tenen fotosensibilitat als raigs ultraviolats. Així mateix, leshormones, en concret els estrògens femenins, poden ser els causants de la malaltia. De fet, s'ha observat que les píndoles anticonceptius poden accelerar la seva aparició en dones genèticament predisposades.
Els colorants per als cabells, aliments i preservadors dels mateixos, també poden desencadenar lupus en persones que treballen en indústries on manegen aquestes substàncies en gransquantitats.





Diagnòstic

Molts dels símptomes son comuns en altres malalties, així doncs el diagnostic és, en ocasions, difícil. Hi ha que realitzar un historial mèdic amb cura, juntament amb les proves de laboratori rutinàries i algunes proves especials en cas de sospita. Les proves especials no determinen amb total seguretat el diagnostic de la malaltia. Per considerar el diagnostic de Lupuss'han de donar al menys quatre dels següents símptomes o dades:
• Erupció en les galtes amb aspecte de “ales de papallona”.
• Erupció cutània a les àrees esposades al sol.
• Fotosensibilitat.
• Úlceres al paladar i a les fosses nasals.
• Artritis d'una o més articulacions, sense danyar la massa òssia.
• Inflamació d'òrgans interns com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lupus
  • lupus
  • lupus
  • lupus
  • Lupus
  • lupus
  • lupus
  • lupus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS