Luxemburgo

Páginas: 14 (3301 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2013
1.Paraules clau
1. Economia petita
2. Poc multicultural
3. Pocs habitants
2.Característiques geogràfiques i climàtiques
Luxemburg és el setè país més petit d'Europa, trobant-se en el lloc 167 a nivell mundial. El Gran Ducat té un territori de caràcter muntanyenc i amb extenses masses boscoses. El relleu presenta dues regions diferenciades: al nord, anomenat Oesling, s'estenen elscontraforts meridionals del massís muntanyenc de les Ardenas, amb una alçada màxima de 500 metres, i per la qual discorren els afluents del Mosel · la. Al sud, el Gutland, constitueix una extensa plana prolongació de la conca parisenca. D'est a oest el país s'hagi travessat pel Sauer (Sûre en francès), afluent del Mosel·la, que per la seva riba dreta rep el Alzette i per l'esquerra al Our i al Clerf, entred'altres.
El paisatge luxemburguès es completa amb el curs del Mosel · la, que discorre pel sector oriental, traçant la frontera amb Alemanya.
El clima és continental, humit, més rigorós en les regions altes del nord, i més moderat en el sud. Les precipitacions anuals són abundants, els estius frescos, mentre que els hiverns són suaus.
Té un clima continental modificat amb hiverns suaus iestius frescos. Gaudeix d'un clima temperat sense extrems. La temperatura mitjana anual és de 9 ° C.13 El clima és més rigorós en les regions altes del nord, i més moderat en el sud. El temps estacional és una cosa diferent entre la regió septentrional i la meridional. Al nord hi ha considerable influència dels sistemes atlàntics, en què el pas de freqüents baixes pressions donen lloc a condicions detemps inestable. Això dóna com a resultat cels ennuvolats i considerable plugim a l'hivern.
Les precipitacions anuals són copioses. La pluja arriba 1.200 mm a l'any en algunes parts. L'estiu, l'estiu excessiu és rar i les temperatures baixen significativament a la nit. Les temperatures baixes i la humitat fan que se'n digui "clima vigoritzant", de manera una mica irònica, pels que viuen enaquesta part del país.







3.Capital
La ciutat de Luxemburg (en luxemburguès: Lëtzebuerg, en alemany: Luxemburg, en francès: Luxembourg) és la capital del Gran Ducat de Luxemburg, del districte i del cantó homònims.
La ciutat de Luxemburg neix al voltant de l'any 963 amb la construcció d'un castell construït sobre els vestigis d'un antic castell romà anomenat Lucilinburhuc (petit castell),el nou castell, propietat de Sigifredo I d'Ardenne va ser protegit immediatament amb un primer mur l'any 965.
En 1050 un nou mur exterior paral·lel a l'anterior és construït per protegir la petita ciutat en expansió. Des 1096, el títol de Comtat de Luxemburg és utilitzat per primera vegada per Guillermo I. En 1244 la duquessa Ermesinda I concedeix a la ciutat el dret a la llibertat. En 1320 noustreballs de fortificació de la ciutat són empresos sota el regne de Juan el Cec, treballs que van ser acabats el 1398. El 1354 Luxemburg es converteix en ducat sota la regència de Wenceslao I.
La ciutat de Luxemburg, després de ser conquerida per les tropes burgúndies dirigides per Felip el Bo, entra definitivament en l'esfera de les grans fortaleses europees, el que li va valer el sobrenom deGibraltar del Nord, a més de ser assetjada per les grans potències de la època i trobar enclavada entre elles. En 1477, Luxemburg passa juntament amb totes les altres possessions burgúndies a mà dels Habsburgos austríacs. Amb la mort de Maximilià d'Àustria i de Maria de Borgonya, el seu nét l'emperador Carles V d'Alemanya i d'Espanya hereta el que avui és Luxemburg com part dels territoris delsPaïsos Baixos, Flandes, el Franc Comtat, Borgonya, Artois i el Palatinado entre altres. En 1542, les tropes franceses sota el comandament de Francisco I s'ensenyoreixen del fort, que és reconquistat per l'Imperi Espanyol en 1554. L'Emperador ha de fer front a diverses revoltes religioses com la luterana i la calvinista i envia com governador a Adriano d'Utrech, futur Papa de Roma. Després del lloc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Luxemburgo
  • luxemburgo
  • luxemburgo
  • Luxemburgo
  • Luxemburgo
  • Rosa de luxemburgo
  • Ensayo luxemburgo
  • Rosa Luxemburgo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS