lñlkñlkñlñlkñl

Páginas: 2 (385 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2013
El realisme Màgic
El Realisme màgic va ser un estil creat per diversos escriptors, amb l'objectiu de negar tota distinció entre superfície i fons, objecte i subjecte. Aquests escriptors, entre unsaltres, són: Günter Grass, Italo Calvino, Thomas Bernhard o Salman Rushdie.
El realisme màgic va tenir els seus orígens en Sudamérica, en un tipus de literatura que emplaza nocions d'irrealidad isurrealisme dintre de la vida quotidiana. Els primers autors tipus van ser Allunyo Carpentier, Jorge Luis Borges o Gabriel García Márquez, amb la seva obra magistral Cent anys de solitud.
Salman Rushdieva descriure el realisme màgic com una extensió del surrealisme que expressa de manera perfecta una consciència del tercer món. Efectivamernte, representa aquesta sensació d'otredad experimentada perminories ètniques i altres grups marginats per la tradició occidental.
Les característiques del realisme màgic són:
Preserva l'enfocament realista del sofriment, elecció moral i tragèdia històrica.Usa tècniques pròpies del posmodernismo, tals com l'abandó de la narració lineal i l'elaboració de personatges sense psicologia.
La novel·la del realisme màgic va desplomar les distincionstradicionals entre el fantàstic i el normal, el supernatural i el natural, l'objectiu i el subjectiu.
No obstant això, el realisme màgic va tenir un antecedent, la literatura gòtica de finals del XVIII. Unatradició de fabulación i fantasia hi havia esxitido, i els posmodernistas la van fer ressorgir.
Julio Cortázar
Busca lo insolito en un reino de fantasia pura, dominado por una inteligencia ironica,fría y elegante. Sus obras se caracterizan por su estilo que aparenta oscuridades, incoherencias y ambigüedades.
Gabriel García Márquez
García Márquez crea un món tan semblant al quotidià però almateix temps totalment diferent a això. Tècnicament, és un realista en la presentació de la veritat i de l'irreal. D'alguna manera tracta destrament una realitat en què els límits entre la veritat i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS