mà de fatima

Páginas: 2 (386 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2014
La mà de Fatima
La Jamsa és un símbol en forma de mà que s’utilitza tradicionalment en el món àrab com a talismà per protegir-se de la desgràcia en general i del mal d’ull en particular.
Encaraque tant musulmanes com jueus estableixen un vincle entre el significat del símbol i les seves pròpies creences, la veritat és que és aliè a ambdues religions, estant el seu ús documentat des del’Antiguitat.
En alguns països rep el nom de mà de Fàtima, en al·lusió a Fàtima az-Zahra, filla de Mahoma, i de vegades ull de Fàtima, a causa que algunes versions del símbol inclouen un ull.
Tradicionalmenthi ha nivell esotèric es creu que Fàtima va escriure un llibre que conté prediccions fins al final dels temps.
Les comunitats musulmanes rendeixen homenatge a Fàtima per considerar-la la donaperfecta i model de totes les qualitats a les que pugui aspirar tota dona.
Els jueus, per la seva banda, sovint en diuen mà de Míriam o mà 5, La forma més estesa del símbol és la d'una mà simètrica: el ditcor en el centre, als seus costats l'anular i l'índex, una mica més curts que el cor i iguals entre si, i en els extrems dos polzes, també de la mateixa mida i una mica corbats cap a fora.
A vegadesconté altres símbols, com inscripcions de caràcter religiós, estrelles de David, ulls i altres elements destinats a augmentar el seu poder. Típicament apareix en forma d'amulet (arracades, penjolls,etc.), A les portes de les cases (de vegades com aldabón), en cotxes i altres llocs i L'Ull de Fàtima, es troba present en la majoria de les llars Turcs.
Els musulmans sovint estableixen una relacióentre els cinc dits de la mà i els cinc pilars de l'Islam, mentre que els jueus fan el mateix amb els cinc llibres de la Torà. El símbol, però, no té cap relació amb l'Islam. De fet, una interpretaciórigorista desaconsellaria seva, malgrat tot, estès ús, ja que l'Alcorà prohibeix els amulets i la superstició en general.
Algunes organitzacions que treballen per la pau a l'Orient Mitjà han...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fatima
  • fatima
  • fatima
  • Fatima
  • Fatima
  • Fatima
  • fatima
  • Fatima

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS