Mètode Socràtic

Páginas: 2 (427 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2011
Questions del Mètode Socràtic i Sofistes

1.En què consisteix el mètode científic?
El mètode Socràtic parteix del diàleg, on Sòcrates interroga al seu interlocutor , fent que vol aprendre d’ells,quan en realitat el que fa és ajudar-lo a adonar-se que no sap res i l’ajuda a trobar la veritat. Hi ha dues fases: -la ironia i la maièutica.

2.Que és el bé i la veritat segons Sòcrates? Quinarelació tenen?
Per Sòcrates la veritat és subjectiva, és a dir , arribem a una veritat que existeix.
L’ús de la raó té com a finalitat l’ordre moral, cal arribar a la veritat innata cap al bé, i quanactuem malament és perquè desconeixem la veritat. Cal doncs conèixer el bé ,i de manera innata , actuarem seguint aquest bé.

3.Compara les actituds filosòfiques sofistes amb el pensament deSòcrates.
NIHILISME: per als sofistes no existeix un ésser substancial i permanent al canvi i per Sòcrates tot ésser existeix i és capaç de canviar.
FENOMENISME: els sofistes diuen que l’aparença és la únicaforma de ser real mentre que Sòcrates diu que tot el que pensem ,veiem i toquem és real.
SUBJECTIVISME: pels sofistes l’home és l’únic criteri de la veritat dels judicis i per Sòcrates la veritats’ha de buscar dins de cada Home o es troba a partir del diàleg.
SENSISME: per als sofistes l’experiència és la única font de coneixement i per Sòcrates el llenguatge és el coneixement o veritat.CONVENCIONALISME: per als sofistes la veritat és un acte d’acord entre les parts i per a Sòcrates es troba la veritat per mitjà del diàleg i es troba mitjançant la raó, no ñes fruit d’un pacte.POSITIVISME: S’arriba a acords que convertim en lleis, per conviure i per a Sòcrates les lleis o acords es fan per si sols.
RELATIVISME: Per als sofistes les normes socials estan fetes en funció de cadasocietat i per Sòcrates no existeix el relativisme.

4.Quin paper juga el llenguatge en els dos moviments filosòfics?
Sòcrates per mitjà del diàleg pretén arribar al que és universal i necessari. Si...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mètode Socràtic
  • Diagolo socratic
  • Metodo Y Sus Metodos
  • Metodos De Metodos
  • Metodo
  • Metodos
  • Metodos
  • El metodo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS