Mètodes anticonceptius

Páginas: 4 (852 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2014
Mètodes anticonceptius
Els anticonceptius permeten gaudir de la sexualitat sense por a un embaràs no desitjat
Mètodes de barrera
Són aquells que impedeixen el contacte entre els espermatozous il'òvul.
Preservatiu masculí o condó. Funda de làtex que es col·loca sobre el penis. Protegeix de l'embaràs i també de les ITS i de la SIDA amb una eficàcia d'entre el 86 i el 97% si s'utilitzacorrectament
Preservatiu femení. Petita bossa de plàstic molt resistent, prelubrificada, tancada per un costat i amb una anella flexible que recobreix les parets de la vagina i la vulva. Protegeix del'embaràs i també de les ITS i de la SIDA amb una eficàcia d'entre el 79 i el 95% si s'utilitza correctament.
Diafragma. Caputxa de làtex o silicona que es col·loca al fons de la vagina i cobreixl'entrada de l'úter. S'ha de fer servir amb espermaticida. És un mètode amb una eficàcia d'entre el 82 y el 96% en la prevenció de l'embaràs, però no protegeix de les ITS ni de la SIDA. Cal consultar en uncentre sanitari per a la seva prescripció.
Mètodes mecànics
DIU (Dispositiu Intrauterí). Petit objecte, de polietilè amb filament de coure, que es col·loca a l'interior de l'úter. Funciona dificultantel pas dels espermatozous cap a les trompes, alhora que impedeix la implantació de l'òvul en cas de fecundació. És imprescindible que una visita mèdica o ginecològica per valorar si és indicatutilitzar-ho. no protegeix de les ITS ni de la SIDA.
Mètodes hormonals
Són aquells que alliberen hormones similars a les hormones sexuals femenines. Aquestes van a parar a la sang impedint que els ovarismadurin l'òvul, però no protegeix de les ITS ni de la SIDA
Pastilles o píndoles. Fàrmac que habitualment conté dues substàncies, estrògens i progesterona. Existeixen diferents tipus: la combinacióestrogenoprogesterona i la de progesterona sola. S’ingereix durant 21 o 22 dies consecutius, seguits de 6 o 7 en què se’n prescindeix.
Avantatges:
Proporciona regularitat dels cicles.
Disminueix el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metodo Y Sus Metodos
  • Metodos De Metodos
  • Metodo
  • Metodos
  • Metodos
  • Metodos
  • El Metodo
  • Metodos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS