Música

Páginas: 5 (1015 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014


























Anàlisi d’una obra d’art:

1.Documentació:
Títol: L'Àngelus.
Autor:  Jean-François Millet, va ser un pintor realista i un dels fundadors de l'Escola de Barbizon. Va néixer al 4 d'octubre de 1814 i va destacar per les seves escenes de camperols i grangers.

Data d’execució:  Aquest quadre, va ser pintat a mitjans del segle XIX ,concretament entre els anys 1857 i 1859.
Suport i técnica:
La pintura està pintada sobre una tela, les mides de la qual són de 66 x 55,5 cm, al estar pintada en una tela, està pintada a l’oli, ja que aquesta tècnica s’acostumava a fer sobre una tela.
Museu o lloc on es conserva:
L’Àngelus, es conservada actualment al Museu d'Orsay de París, va ser inaugurat l'any 1986 i es troba justa al davant delriu Sena.
Al museu hi podem trobar obres d’autors com ara Eugène Delacroix, Pierre-Auguste Renoir, Vincent van Gogh, Antonio de La Gándara o François Pompon, entre molts altres.








2.Anàlisi formal:

Dibuix i color:
Predomina la línia que contorneja les figures o la taca de color? Quins colors predominen?
En aquesta obra d’art predomina la taca de color ja que com podemobservar que l’autor utilitza colors foscos per crear opacitat en el centre del quadre. Tot hi això, també cal destacar que hi ha una bona definició en les figures.
L’autor utilitza una pinzellada ferma i segura i podem veure que fa un ús de colors suaus pel paisatge i un ús de colors més foscos pels personatges.

Llum:
Hi ha contrastos entre zones de llum i zones d’ombra? Quin efecte provoquen?Efectivament, ja que com podem observar en la pintura, hi ha zones d’ombra, com ara on es situen les dos figures, l’home i la dona, també podem observar que la escena és al vespre, un cop acabada la jornada laboral, aquest fet fa que les dues figures quedin en zones de llum i ombra i provoquin un contrast de llum natural.

Perspectiva:
Com aconsegueix representar la profunditat en una superfícieplana? Com crea la sensació d’espai real?
En l’obra d’art, podem veure com l’autor genera una fusió entre els personatges i el paisatge natural, on al darrere s’hi veuen uns camps envoltats boira, d’aquesta manera és com l’autor aconsegueix representar la profunditat en una superfície plana.


Composició:
Com estan disposades les figures? Quines predominen? Hi ha simetria? Produeix sensacióde moviment?
En aquest quadre, com fàcilment podem observar, hi predomina la figura de l’home i la dona, els quals al darrere tenen uns camps de conreu, també podem veure un carretó, un cistell buit i una eina de camp, tot això es centralitza al mig de la pintura.
En aquest quadre, la simetria no és precisa, però el paisatge te una similitud força clara, ja que es tracta d’un lloc pràcticamenttot igual com és un camp. Els núvols del cel causen sensació de moviment en la llunyania del paisatge, en canvi les figures es mantenen quietes, reflexionant.

Estil:
En funció el que hem vist i del que sabem, a quin estil pertany l’obra? Quines característiques de l’estil són clarament presents a l’obra?
La magnifica pintura de Jean-François Millet, és sens dubte una clara mostra de pinturarealista.
Característiques:
-Pinzellada ferma i segura.
-Pintura objectiva, no intenta envellir la realitat.
-Representa la vida quotidiana dels camperols i treballadors.
-Es basa en la realitat, amb el desig de transformar-la.
-Finalitat social.
-Manifestacions de critica social.
-Varietat de tècniques i estils.



3.Anàlisi iconogràfica o temàtica:

Gènere:
Religiós, mitològic,històric, retrat, paisatge, natura morta, costumista...
Es tracta d’una pintura costumista, ja que el que veiem reflectit és probablement la vida quotidiana de mols camperols d’aquella època, és una pintura de caràcter social que intenta que la gent sigui conscient del que passa dia a dia, i intenta canviar-ho, manifestant-ho de la manera que ho fa.
També es tracta d’un paisatge, ja que com bé...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Musica musica
  • Musica
  • Musica
  • La musica
  • Musica
  • Musica
  • Musica
  • Musica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS