m5 trabajo infancia

Páginas: 4 (834 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2013




1. Una dona pèl-roja, molt pigada i de pell clara et sol·licita un fotoprotector adequat per la realització d’activitats esportives a l’aire lliure.
a. Determina el seu fototipus. Justificala teva resposta.
Podem fer la determinació del seu fototipus de forma visual. És del tipus I, engloba a persones de pell molt clara, ulls blaus i amb pigues. Presenten cremades intenses i no esbronzegen mai.
Hi han 6 tipus de fototipus cutanis. A mesura que disminueix el fototipus, la persona té menys melanina, posseeix menys fotoprotecció natural per fer front a les radiacions solars.b.Indica quina seria l’acció de la radiació solar si no utilitzes un fotoprotector.
Les repercussions per a la nostra pell:
les radiacions UVB posseeixen major energia, però penetren poc a la pell.Produeixen eritema i bronzejat.
les radiacions UVA tenen menys energia però penetren més. Són les responsables del bronzejat immediat. Un excés causa fotoenvelliment, afecta a la textura, elasticitat ifermesa de la pell.
Tant les UVB com les UVA, produeixen alteracions al sistema immune, que a llarg termini poden influir al desencadenament de melanomes.
Per això, l’ús de fotoprotectors redueixel risc de càncer cutani, fa prevenir l’eritema i el fotoenvelliment cutani i redueix el risc de fotosensibilitzacions i fotodermatosis.

c.Indica com realitzaries la determinació visual del seufototipus.
La determinació del fototipus es realitza per observació visual del color de la pell a les parts sense exposició al sol. No s’ha d’utilitzar la part exposada de la pell de la cara, coll obraços, ja que el color d’aquestes zones està alterat per una exposició repetida i prolongada a les radiacions solars.

d.Quins altres factors podries tenir en compte?
Hi han altres factors queinflueixen en l’elecció del fotoprotector adequat. Hem de saber les característiques de la persona: l’edat (nen o adult) i el tipus de pell que té (seca, normal, greixosa). La zona d’aplicació, ja sigui un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Infancia Trabajo Para El Parcial
  • Trabajo práctico Infancia Clandestina
  • Trabajo practico infancia
  • Trabajo de pedagogia-infancia y poder
  • Trabajo sobre farmacología en la infancia y adolescencia
  • Trabajo legislacion española de protección a la infancia
  • Trabajo Final Infancia Postitulo 2014
  • Trabajo de infancia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS