Macroeconomia

Páginas: 3 (542 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2012
MACROECONOMIA

* Els agregats econòmics a Espanya (2009)
* Patologies monetàries: hiperinflació i deflació. Exemples

Noelia Lara Urban
47184900 D
Els agregats econòmics a Espanya (2009)La macroeconomia estudia eles resultats de les economies nacionals i les polítiques que utilitzen el govern per tractar de millorar-los.
L’anàlisi macroeconòmica se serveix de l’agregació, és adir, la suma de variables econòmiques i individuals per determinar els totals relatius al conjunt de l’economia.
L’INE (Institut Nacional d’Estadísitca) el PIB que es va tancar l’any 2009 va ser d’undescens del 3,6%. La principal raó d’aquesta caiguda és la debilitat del consum de les famílies espanyoles que s’estan veient afectades per l’alta taxa d’atur en el país. Segons les dades, podem dir queEspanya està encara molt lluny d’acompanyar a Alemanya i a França, que aquestes han aconseguit repuntar el PIB.

Patologies monetàries: Hiperinflació i deflació. Exemples
En economia,hiperinflació es defineix com una inflació molt elevada, fora de control, en la que els preus augmenten ràpidament al mateix temps que la moneda perd valor. I la deflació és una baixada de l’índex de preusobservada sobre un període llarg (diversos trimestres), no s’ha de confondre amb la desinflació o un alentiment de la inflació, és a dir, amb una disminució de la taxa d’inflació. Resumint, la deflació,sense especificar, es parla implícitament de la variació a la baixa del IPC. Però també es pot parlar, per exemple, de la deflació sectorial, referits als preus d’un sector en particular.
La principalcausa de la hiperinflació és un augment ràpid y massiu de la quantitat de diner, és a dir, creixement excessiu de l’oferta monetària. Però no està recolzat per un creixement en la producció de béns iserveis. Això provoca un desequilibri entre l’oferta i la demanda del diner, acompanyat per una pèrdua de confiança en el diner. En canvi, la causa més habitual d’un procés deflacionista és una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS