Macroeconomia

Páginas: 4 (841 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2012
Exercici 1:



a) El dèficit públic és el conjunt de deutes que tenen les Adminstracions Públiques, per exemple l’Estat, les COmunitats Autònomes, etc, el conjunt i suma de totes és eldèficit públic, en canvi el deute públic són els diners que s’utilizen per poder cobrir aquests deutes. Quan un Estat te un pressupost equilibrat vol dir que els seus ingresos són iguals a les despeses, enel cas de que les despeses superin els ingresos donarà lloc al dèficit presupuestaria amb una política monetària expansiva, de lo contrari si els ingresos superan a les despeses és donarà superàvitamb una política monetària contractiva. Lo normal en les economies és que n’hi hagi dèficit, però lo ideal és tenir un pressupost equilibrat.

b) Si és cert, ja que un augment de la despesapública és íntegrament augment de la demanda agregada, en canvi un augment de les transferències es distribueix entre consum i estalvi i només la part destinada a consum formarà part de la demandaagregada.



c) Una política monetària expansiva és sinònim de’augment de la demanda agregada, per tant vol dir que haurà més diners i l’interés serà més baix. Si n’hi ha més demanda agregada hiha més producció, per tant també disminueix la desocupación, però l’estalvi de les famílies també disminueix. A llarg termini aquest fet porta a que cada vegada els agents econòmics s’endeudin més. Perun altre banda si els productors no tenen marge per a incrementar la producción, augmentaran els seus preus provocant taxes més grans d’inflació.



d) En aquest cas l’actuació mésrecomanable és aumentar el preu del diner, per a que no n’hi hagi tant en el mercat i per tant controlar una mica la demanda agregada. Ja que s’ha de tenir controlada la inflació.



e) Si és cert,ja que el Banc Central pot influir sobre la quantitat de diners que circulen a través de l’interés, el coeficiente de caixa i amb les operacions del mercat obert. Per cumplir les seves funcions el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia
  • Macroeconomia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS