Madame bovary

Páginas: 4 (776 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2011
Madame Bovary de Gustave Flaubert
Gènere literari: Narratiu
Espècie literària: Novel·la
Des del meu punt de vista, el tema central d'aquesta obra seria, la infidelitat d'Emma, ja que, ella, al notrobar en el seu matrimoni el que busca, intenta trobar-ho en altres homes.
Com tema secundari, podem destacar el remordiment, la culpa i la frustració que sent Emma per ser-li infidel al seu espòs,causa per la qual, decideix suïcidessis.
La història se centra en la burgesia del segle XIX a Europa.
Aquesta és una història d'amors i desamors, d'esperances i desil·lusions, però no és per res unahistòria romàntica. És una història dura, tendra i misteriosa, al mateix temps, i que presenta diferents dubtes al llarg de la mateixa; escrita en una època durant la qual, aquest tipus de temesescandalitzaven de forma excessiva a la gent.
És la història d'un jove que estudia medicina, encara que no li agrada massa. Es casa, una mica per donar-li gust a la seva mare, amb una dona de diners,però al poc temps fa una visita mèdica a domicili i coneix a una jove meravellosa de la qual s'enamora immediatament.
Per a la seva sort, la seva esposa es mor i llavors ell, Carlos, es casa amb una donadesesperada per sortir de la granja del seu pare, Emma.
Carlos és un no gaire brillant metge rural que, després d'un matrimoni no gaire brillant, és una persona afable, que fa bé, encara que sensemassa entusiasme, el seu treball i que com a mestressa bojament a la seva dona, està disposat a fer el que ella desitgi. Ella al principi està contenta, però a poc a poc es dispara la seva fantasiaromàntica i llavors comença a dubtar de la felicitat de la seva situació. La seva imaginació la porta a desitjar impossibles romàntics i a prendre decisions arriscades.
Amb el córrer dels anys, Emmaestableix una amistat platònica amb León Dupuis, un jove advocat amb qui ella es refusa a mantenir relacions. Quan ell es va del poble, Emma es penedeix, però no per molt temps, ja que després apareix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Madame bovary
  • Madame Bovary
  • Madame Bovary
  • madame bovary
  • Madame bovary
  • madame bovary
  • madame bovary
  • Madame bovary

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS