Madame Bovary

Páginas: 3 (707 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2013
3. A la llum d’aquest fragment, quins són els trets característics de la novel.la realista?

LA NOVEL· LA REALISTA: Madame Bovary

En la segona meitat del segle XIX sorgeix a Europa un noumoviment filosòfic, cultural i artístic, el Realisme. Els països europeus passen per una època caracteritzada pels avanços científics i els conflictes que aquests generen en els individus i lasocietat. Els escriptors intenten descriure eixa realitat en la representació de la societat i els seus conflictes, motiu pel qual elegeixen la novel·la com a mitjà per a desenvolupar les seues històries, jaque aquest és el gènere literari més apte per a reproduir la realitat. Així no ens ha d’estranyar, doncs, que Flaubert adoptara aquest gènere per a narrar-nos les vicissituds per les quals hagué depassar la seua encisadora protagonista: Emma Bovary.


Explicada l’elecció del gènere, intentarem centrar-nos en les característiques de la novel·la realista que comentarem prenent com a punt departida el fragment seleccionat.

Els autors realistes abandonen els temes intimistes, llegendaris i fantàstics, tant del gust dels escriptors romàntics, per la descripció del món real i exterior al’escriptor. Per tal de dotar de realisme a l’obra, s’hi empren abundants descripcions que expliquen, amb una minuciositat quasi científica, l’atmosfera que envolta la història narrada. En aquest fragmentaquesta minuciositat descriptiva queda palesa en la descripció dels colors, les olors, els vents (un de tebi i suau als voltants del teatre provinent del riu que contrasta força amb “un corrent d’aireglacial provinent del carrer de Les Charrettes”)… En aquest fragment trobem, per tant, una descripció ben real de l’ambient al voltant del teatre de Rouen, on Emma i Charles han acudit seguint elconsell de l’apotecari. I tot açò ambientat a l’òpera de Rouen, a l’estrena de Lucie de Lammermoor, l’òpera de Donizetti que fou representada a la ciutat uns anys abans de la creació de Madame...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Madame bovary
  • Madame Bovary
  • Madame Bovary
  • madame bovary
  • Madame bovary
  • madame bovary
  • madame bovary
  • Madame bovary

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS