Madonna

Páginas: 2 (315 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2015





Madonna (anomenada Madonna Louise Veronica Ciccon), va néixer Bay City, Michigan, el 16 d'agost de 1958.
És una cantant, compositora i productora estatunidenca de música disco, pop,dance i electrònica entre altres. Ha treballat de manera més intermitent com a actriu, dissenyadora de moda, escriptora, i últimament ha debutat com a directora cinematogràfica.
Denominada comreina del pop, la cantant és una icona popular internacional de les últimes tres dècades, aspecte que li reconeixen, fins i tot, els seus detractors. És una estrella de pop coneguda perreinventar la seva imatge, i per l'ambició, innovació i provocació en els seus vídeos musicals i espectacles. També, per les polèmiques durant tota la seva vida personal, i per l'ús de símbolspolítics, religiosos i sexuals al llarg de la seva carrera.
La trajectòria de Madonna és un exemple del triomfador "fet a si mateix", típic de la cultura nord-americana, amb els seus èxits,fracassos i reaparicions.
Madonna va fugir a Nova York a finals dels 70 per a dedicar-se a la música, i a partir d’aquell dia ha aconseguit nombrosos reconeixements, entre els quals es troben 7premis Grammy d'un total de 27 nominacions.
El seu afany de superació com artista va conduir-la a papers protagonistes a pel·lícules com Evita, paper pel qual va guanyar el Globus d'Or a lamillor actriu. Però Madonna també ha viscut moments difícils: la seva carrera al cinema ha estat desigual i ha sofert dures crítiques, descens comercial i dificultats personals, que hasuperat.
L'any 2000, el Llibre Guinness de Rècords va publicar que Madonna és l'artista femenina amb més èxits de tots els temps, estimant que les vendes superen els 338,6 milions d'àlbums isenzills venuts a tot el món. La seva actual companyia discogràfica, Warner Bros, va afirmar el 2005 que les vendes mundials de Madonna excedeixen els 380 milions de discs, només en format àlbum.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Madonna
  • MADONNA
  • Madonna
  • Madonna
  • madonna
  • Madonna
  • Madonna
  • Madonna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS