Maiestas batlló

Páginas: 3 (529 palabras) Publicado: 25 de enero de 2012
COMENTARI DE LA FIGURA DE MAIESTAS BATLLÓ

Context històric:

La societat d'aquell moment tenia lligams de dependència d'uns homes respecte als altres.
L' economia era autàrquica, que vol dirque l'economia del territori o país que limita o restringeix el comerç amb la resta del món, i que no és afectat per les influències externes, i depèn, completament, dels seus propis recursos.
Hihavia un element comú, el mateix sentiment religiós. Les esglésies i els monestirs passen a ser edificis principals de les ciutats. Hi ha molta religió, Teocentrisme, déu era el centre del món.
Enaquest ambient religiós es desenvoluparà les imatges de crucificacions de Crist. Aquestes representacions les veurem a les esglésies.

Aquesta imatge de principis del s. XII té una clara influència dela iconografia Bizantina, arribada a Catalunya a través d’Itàlia. Vol representar l’home-déu que ha triomfat sobre el dolor i la mort, el presenten sense signes de patiment.
Identificació:
Figuraexempte, es podria dir que esta dreta, més ben dit crucificada, talla de fusta policromada al tremp. És de tema religiós, d'autor anònim, i data de principis del segle XII. Les mides del Crist fan 94 x96 x 17 cm i les mides de la creu fan 156 x 120 x 4 cm. El lloc actual de l'obra és al Museu Nacional d'Art de Catalunya, Barcelona.
Representa a Crist i rep el nom de Majestat Batlló.Descripció:
La figura ens mostra a Crist crucificat. Està vestit amb una gran túnica que va agafada a la cintura. El Crist està ajustat a la creu amb 4 claus. És tracte d'una figura hieràtica i ambfrontalitat, que són unes de les característiques de l'art romà. La figura queda policromada i la túnica destaca per la seva decoració de figures geomètriques en color blau i vermell.
El cap el podemveure una mica inclinat pel costat esquerra i la barba i el cabell estan tallats esquematicament. Crist mostra una mirada neutra i no veiem cap signe de patiment en el seu rostre.
La creu està decorada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Batlle
  • casa batllo
  • Majestat batllo
  • Majestat batlló
  • Batlle Rol
  • Majestad batlló
  • Majestat Batlló
  • La Casa Batlló

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS