Mail Art

Páginas: 4 (849 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2012
MAIL ART
El Mail Art o Art Postal (AP) és un moviment planetari d'intercanvi i comunicació a través del correu postal, en el qual és molt important la llibertat d’expressió i la comunicació. El seuorigen es pot trobar a l'inici del servei postal, ja que és aquest el seu mitjà de difusió. L'art postal no és un corrent artístic a l'ús, sinó un conglomerat de diferents estils que utilitzen unmateix canal d'expressió.

La col·lecció Rafael Tous a Barcelona és una de les més importants en matèria de Mail Art d'Europa.
És en la dècada dels 60 quan el mail-art es defineix i es normalitza l'úsdel correu com a canal d'intercanvi. Apareixen les primeres exposicions de certa rellevància amb material enviat per correu.
Els antecedents del mail-art els trobem en el primer quart de segle, onl'artista ha d'enfrontar a una nova concepció de la realitat. Apareixen moviments de ruptura i canvi per part d'artistes que busquen un nou llenguatge.
En les últimes quatre dècades el mail-art haexperimentat un desenvolupament imparable, milers d'artistes intercanvien les seves produccions i idees, participen en exposicions col·lectives i es mouen lliurement en una xarxa de comunicació que devegades està per sobre de les limitacions polítiques del país que pertanyen. Així a Llatinoamèrica l'art postal es converteix en un instrument de lluita i denúncia, on els artistes implicats en l'intentde redemocratització es van haver d'enfrontar a la clandestinitat o la persecució, l'empresonament i el desterrament. L'aparició de l'ordinador personal agilitza les comunicacions, però el correucontinua sent el canal més utilitzat per la seva versatilitat, permetent el contacte d'artistes que pertanyen a països de diferents nivells econòmics.
La major contribució de l'art postal no és la dedissenyar un estil concret, ni la producció d'obres d'art, sinó la creació d'una xarxa de comunicació i intercanvi on de manera oberta els artistes reben informació i expressen lliurement les seves...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MAIL ART Y NET ART
  • Resumen de mail art
  • E-Mail
  • mail
  • Mail
  • Mailen
  • MAIL
  • Mail

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS