Maison carre

Páginas: 3 (636 palabras) Publicado: 3 de abril de 2010
MAISON CARRÉE

Fitxa tècnica

Títol: Maison Carrée
Autor: desconegut
Cronologia: segle I a.C (16 a.C)
Estil: romà imperial
Tipologia: temple
Materials: pedra calcària
Localització: Nimes(França)

Context

Antigament a Roma la religió estava centrada a la casa, Domus. Primerament va ser una religió animista. Caracteritzada per la creença en la activitat dels essers orgànics,inorgànics i dels fenòmens de la naturalesa. Es per això que feien ofrenes a uns esperits impersonals, com abres, roques, aigua i foc de la llar. En totes les cases hi havia petits santuaris on es realitzavenofrenes als esperits.
Els etruscs van introduir el patenó grec. I van construir temples amb façanes portificades sobre plataformes elevades. Els romans van desenvolupar ritus específics que feienels sacerdots de a religió oficial. Mentre que el poble feia ofrenes als esperits divins domèstics. Un sacerdot Augur s’encarregava d’estudiar el terreny i de traçar els límits dels futur temple. L’agurfeia un cercle al terra que dividia en dues diagonals perpendiculars de forma que determinava la part frontal, la part posterior, la dreta i la esquerra.
El temple grec constituïa un espai obert, jaque, podies entrar pels quatre costats.
Edificada en temps de l’emperador Octavi August, La Maison Carrée està inclosa entre els temples més ben conservats de tot l’Imperi Romà, i resulta un exemplemagnífic de la tècnica i la tecnologia constructiva romanes.
La seva presència en aquesta ciutat del sud de França indica l’alt procés de romanització que es va produir al Mediterrani durant elssegles de dominació del seu Imperi.

Descripció formal

El temple de la Maizon Carrée està elevat sobre el podi d’influència etrusca, que només permet l’entrada a l’accés principal a través d’unaàmplia escalinata. El pòrtic està presidit per sis columnes corínties altes i esveltes de 17 m, un entaulament format per arquitrau a tres platabandes, un fris amb la decoració perduda i una cornisa,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maisón Carré, Panteón, Coliseo,
  • Templo De Apolo / Maison Carre
  • Maison
  • Maison Carree
  • Maison De Bourdeaux
  • Maison Bouyges
  • Maison citrohan
  • De Carro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS