Malala Yousafzai

Páginas: 2 (328 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2015
Malala Yousafzai

Malala és una noia pakistanesa de 17 anys, guanyadora del premi Nobel de la pau.
Malala era una estudiant de 13 anys, que va iniciar un blog amb l’objectiu deconscienciar al món de la situació política del seu país, i de l’estat en que hi viuen actualment les noies. Aquestes no tenien cap dret a l’educació i tenien prohibit anar a l’escola.
Malalava participar en un documental el 2009, on es relatava l’impediment que sofreixen les noies per obtenir una bona educació.Això la va portar a sofrir un atemptat el 2012, on unstalibans van segrestar l’autobús escolar i la van disparar al cap i al coll. Tot i això, va sobreviure.
Aquest incident va fer saltar l’alarma de la situació real a Pakistan, i moltesassociacions es van involucrar en aquesta causa.
Finalment, a principis d’aquest any Malala va participar en l’alliberament de joves nigerianes segrestades per estudiar.
La meva opinió és quela història de Malala reflexa clarament el desig d’igualtat entre homes i dones, en un país on la cultura restringeix els drets humans bàsics de milers de dones. Defensa el dret al’educació, ja que amb aquest s’assoleix més llibertat de reflexió i de pensament, i és una de les maneres d’evitar ser enganyat per el govern, que s’aprofita de la ignorància del poble.
Elfet que hagi creat un blog demostra molta valentia i astúcia, ja que així la seva realitat pot arribar a tots els països del món que disposin d’internet i mobilitzar a grans quantitatsde gent, tot i que s’arrisca a que descobreixin la seva identitat. A més, ha continuat amb el seu objectiu i no s’ha deixat afectar per les amenaces dels talibans.
Jo crec que esmereix el Nobel de la pau, ja que ha lluitat molt pels drets de la dona i la igualtat, així com per la llibertat del seu poble i de milers de nenes que no tenien gairebé cap dret.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malala Yousafzai
  • Malala Yousafzai
  • ENSAYO Malala Yousafzai
  • Discurso de Malala Yousafzai
  • Biografía de Malala Yousafzai
  • TP RELIGION Malala Yousafzai
  • Malala Yousafzai Zury
  • Malala Yousafzai

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS