malala

Páginas: 9 (2015 palabras) Publicado: 28 de enero de 2015
0.1 TEXT
Cognició
La Malala explica en el llibre de la seva història, que quant els homes i les dones se senten per parlar, estan separats. Explica que les dones estan parlant de coses i no porten el mocador posat. La Malala las observava, aquelles dones que sempre acataven fidelment el codi de purdah, aquest cop ninguna portava el mocador que porten habitualment davant dels homes o en públic.També comenta la falta de llibertat, ja que al veure que no porten mocadors,utilitzat la frase: ‘’cares radiants de llibertat’’. Les dones pensen que si no porten el vel estan faltant el respecte als seus marits i al seu Déu. La Malala ens presenta casos com quan les dones es posen mitjons i guants per cobrir-se tot el cos i que no se’ls vegi ninguna part. Les noies han de començar a portar vel al’adolescència.
Il·lustració 1 El codi purdah
L’altre tema que ens comunica la Malala, que es viu en el seu país i en alguns més, es el tema home i dona. Diu que la dona no pot estar al costat d’un home, ha d’estar unes passes més enrere del seu marit. I han de baixar la mirada quan passa un home pel seu costat.
La manca de llibertats per les dones es extremada. Una dona per mostrar el seucabell no esta faltant el respecte ni al seu marit ni a Déu.
Els homes han acabat fent en aquest països que les dones no vulguin queixar-se ni recriminar els seus drets, ja que elles mateixes saben que no serien escoltades per ningú. Des de petites se’ls inculca a les nenes que el marit està per complaure’l i per obeir les seves ordres. Són esclaves dels seus marits.
Per a que una dona siguiescoltada ha de guanyar-se més el respecte de la gent que no pas un home, el qual el respecte de la seva dona i de totes les dones en general ja el te guanyat.
La Malala ens explica que ella vol ser lliure, que ‘’la seva cara, és la seva identitat’’. Diu que quant sigui gran li tocarà rentar plats i ordenar la casa. Per molt que una dona estudiï, podrà arribar a alguna cosa, però els treballsmajoritàriament estan conduits per homes.



El mascle és el Déu de les dones.
Quan un home neix, fan festes i celebracions, en canvi, quan una dona neix, les altres dones es compadeixen de la mare.
La vida d’una dona està condicionada a servir al marit.
La discriminació a la dona em sembla un tema important, un tema d’aquells que semblen que fa anys que podria passar i que ara en l’actualitat elmón estava ple de llibertats, un món on la llibertat d’expressió estava en cada moment, un món on les dones tenen el mateix dret que el home. Això és tot falç.
En l’actualitat, en el món, s’hi continua discriminant a la dona, la llibertat d’expressió està censurada i on les dones no poden exercir els mateixos treballs i qualitats que els homes sense tenir un perquè.
Per que una dona no pottreballar el mateix que un home?
Per sort en molts països aquesta discriminació no es tant massiva ni hi està tant present, com en el país de la Malala i alguns més.
















Emoció
Em causa vergonya els països on la religió esta disposada a discriminar una part del sector seguidor de la religió practicant.
Per començar, la dona es tindria que saber valorar i respectar a simateixa i no deixar que un home sigui el seu amo. En alguns països la dona, es pensa, que ha estat creada per obeir al mascle durant tota la seva vida conjunta. Perquè una dona ensenyi el cabell en públic no la fa menys. La dona, segons la meva opinió, es creadora de vida, ja que des de petits es qui alimenta als nadons i qui ens ensenya a sobreviure a la societat.
La falta de respecta no la fala dona que camina darrera del seu marit com un gos, metafòricament parlant, i mira a un altre home. La falta de respecta la fa el home que tracta a la dona com un animal, o pitjor, com el seu esclau.
Si aquests homes s’han casat amb les seves esposes, serà perquè les respecten, però poc. Tindria que ser il·legal, com ho és de il·lògic, fer que les dones es cobreixin amb un mocador el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • malala
  • malala
  • malala
  • malala
  • Malala
  • MALALA
  • ALGO DE MALALA
  • malala

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS