Malaltia Cardiaca, Hipertensió, Evc, Diabetis

Páginas: 9 (2112 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2013
MALALTIA CARDÍACA, HIPERTENSIÓ, EVC I DIABETIS

Cardiopatia coronaria (CC):

És la primera causa de mort a EEUU (una de cada 5 morts). No va ser-ho fins al segle XX, ja que abans la majoria de persones morien de malalties infeccioses, de manera que moltes no vivien suficient per a poder tenir una malaltia cardíaca.
La cardiopatia coronaria es refereix a les malalties causades perarteriosclerosi, estretament de les artèries coronaries, els vasos que condueixen la sang al cor. Quan aquests vasos s’estreten o es tapen, el flux d’oxigen s’obstrueix parcial o totalment. L’escasseig temporal d’oxigen i nutrients sol causar dolor (anomenat angor pectoris), que s’irradia del pit al braç. Quan es presenta una insuficiència severa, el resultat és un infart (infart de miocardi).

Entre elsfactors de risc per a la cardiopatia coronaria es troben: tensió arterial elevada, diabetis, fumar tabac, obesitat,
nivells alts de colesterol, i la poca activitat física. Identificar als pacients amb síndrome metabòlic ajuda també a preveure atacs cardíacs. El síndrome metabòlic es diagnostica quan una persona té tres o més dels problemes següents:

* obesitat que es centra al voltant dela cintura
* hipertensió arterial
* nivells baixos de HDL (colesterol bo)
* dificultat per metabolitzar la glucosa en sang, un indicador de risc per la diabetis
* nivells alts de triglicèrids, que estan vinculats al colesterol dolent.

Les malalties cardíaques tenen com a un dels seus components els antecedents familiars. Aquest component pot consistir en una predisposiciógenètica a la reactivitat cardiovascular, i és exacerbada per factors de risc relacionats amb l’estil de vida, entre ells l’estrès. Molts factors de risc encara estan per determinar.

Paper de l’estrès:

L’hostilitat, la depressió, la reactivitat cardiovascular al estrès estan implicades en el desenvolupament de cardiopatia coronaria. L’estrès agut, les emocions negatives, i el desplegament repentíd’activitat poden precipitar esdeveniments clínics sobtats, com per exemple un infart. La reactivitat a l’estrès o l’afrontament mitjançant l’hostilitat pot interactuar amb altres factors de risc, com nivells elevats de colesterol, incrementant aquest risc.
Les malalties cardíaques són més freqüents en persones amb un estatus socioeconòmic baix, especialment entre els homes, i els símptomes i signesd’una malaltia cardiovascular es desenvolupen aviat.
Les investigacions sobre la cardiopatia coronaria i el lloc de treball indiquen que existeixen varis factors de risc relacionats amb un major risc com la tensió en el lloc de treball, especialment la combinació d’exigències elevades i poc control; la discrepància entre el nivell d’educació de l’individu i la seva ocupació; la poca seguretat ala feina; el poc recolzament social a la feina; l’elevada pressió de treball; i l’estratègia d’afrontament vigilant. Tot i que en homes amb un risc mèdic baix la cardiopatia coronaria pot no presentar-se per reacció a aquests factors, en homes amb un alt risc inicial, aquests factors laborals potencien el risc de patir CC.

L’equilibri entre control i exigències en la vida diària en general (nonomés a la feina) és un risc per a l’arteriosclerosis. També l’estrès degut a la inestabilitat social està vinculat amb índexs alts de CC. La incidència de CC és major entre els migrants que entre els individus geogràficament estables. En una determinada cultura, la freqüència de les CC és major entre les persones que tinguin moviment ocupacional, residencial o social, que entre les persones ambmés estabilitat.

Dones i cardiopatia coronaria:

Les cardiopaties coronaries són la principal causa de mort de les dones a EEUU i en la majoria de països industrialitzats. Tot i que en les dones l’aparició de la cardiopatia coronaria és en general 15 anys més tard que en els homes, moren més dones que homes per malalties cardíaques. Sobre els patrons de malalties cardíaques, en les dones...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diabetis
  • La Diabetis
  • la diabetis
  • Hipertensio
  • Diabetis
  • EVC
  • Malalties
  • Malaltia De La Son

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS