Malalties de la ment

Páginas: 4 (776 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2014
CIÈNCIES PER AL MÓN CONTEMPORANI
Les malalties de la ment, principal amenaça per a la salut humana

1. Per què les malalties mentals poden convertir-se en la principal amenaça per a la salut?Perquè la nostra ment té una capacitat prodigiosa per a influir en la percepció sensorial, la memòria, les emocions i el funcionament del nostre cos.

2. Què opina Robert Sapolsky sobre la naturalesade la depressió? És una malaltia orgànica com moltes altres?
En Robert Sapolsky, professor de ciències biològiques i ciències neurològiques, diu que l’estudi que assegura que el qui té una variantespecífica d’un gen determinat tindrà més risc de patir depressió passarà als annals de la ciència com la investigació més important de psiquiatria biològica en vint-i-cinc anys.
Sí, ja que a part del’estat d’ànim, afecta a tots els òrgans del cos.

3. Atès que podem influir en el funcionament del nostre cos mitjançant el pensament, la memòria, les emocions..., reflexiona sobre l’actitud amb laqual hauríem d’afrontar diverses situacions d’estrès.
Hauríem d’aprofitar que podem fer decantar cap a una part positiva la manera de la qual afrontem les situacions d’estrès per a encarar-nos alproblema tot sabent els riscos que ens trobarem, però mentalitzant-nos de que serà un procés en el qual ens podem sortir utilitzant al nostre favor el pensament, la memòria i les emocions.

4. Pensasobre els avantatges i els desavantatges del mecanisme mitjançant el qual s’activa l’estrès.
En una situació d’estrès, molts “projectes de futur” del cos, com la ovulació o la pubertat, esparalitzen, i aquest comença a segregar moltes hormones d’estrès, que realitzen algunes funcions determinades que responen a l’estrès.
Trobo que és útil que el cos s’adapti a les teves necessitatsmomentànies, però hauríem d’aconseguir desactivar aquest model de vida, perquè si actives la resposta d’estrès de manera crònica per motius psicològics, no s’aconseguirà tenir a un bon nivell de resposta quan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malalties
  • Malaltia De La Son
  • malalties
  • malaltia
  • Malalties
  • Malalties
  • Malalties
  • Malalties

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS