Malalties del sistema nervios

Páginas: 6 (1380 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2014
ASSERTIVITAT
L'assertivitat és la capacitat d'autoafirmar els propis drets, sense deixar-se manipular i sense manipular els altres.Ser assertiu consisteix a ser capaç de plantejar i defensar un argument, una reclamació o una postura des d'una actitud de confiança en un mateix; encara que contradigui el que diuen altres persones, el que fa tothom, o el que se suposa que és correcte.Hem de diferenciar entre conductes passives , agressives i assertives (explicada abans).
La conducta passiva és la incapacitat per expressar obertament els propis sentiments, drets i opinions. Mantenim una actitud derrotista, sense confiança i de submissió davant els criteris dels altres.
Quan aquest conducta passiva es repeteix sistemàticament acaba generant un sentiment de fustració en lapersona.
La conducat agressiva , és la conducta que defensa els criteris personals d'una manera inapropiada i impositiva, transgredint els drets de les altres persones.L'agressivitat pot ser expressada verbalment a través d'ofenses, insults i comentaris destructius i hostils.L'agressió no verbal pot incloure des de moviments, mirades , gestos de menyspreu o rebuig, fins a conductes violentes.
Recordeuel llistat de drets personals que us vaig donar el dia que vam treballar l'assertivitat,
També cal que us entreneu en aprendre a dir NO , us vaig explicar l'exemple de L' HORT , (tothom té un hort i no ens el poden trepitjar , nosaltres tampoc podem trepitjar l'hort de l'altre);
quan ens demanin una cosa important , on hi està implicat temps nostre, emotivitat,....hem de procurar tenir un tempsper pensar i poder respondre SI,NO o SI amb condicions (Si , però.....).
TOT AIXÒ VOL ENTRENAMENT, començarem en situacions que nosaltre ens “hi veiem en cor” , doncs el fet de poder dir NO a vegades ens fa sentir culpables, per no fer el que s'espera sempre de nosaltres quan estem acostumats a fer-ho tot pels demés.És convenient utilitzar-la gradualemnt en situacions no conflictives, i sempreamb persones diferents.
Estratègies addicionals per fer més efectives les respostes assertives :
_ Tenir un bon concepte d'un mateix.molta gent no és assertiva perque té una baixa autoestima.Cal recordar que un mateix és tan important com els demés, i que convé prendre's seriosament les pròpies necessitats.
_ Ser educat, enfadar-se provoca confusió en un mateix, és preferible mantenir la calma,i de manera educada i ferma exposar les pròpies opinions.
_Guardar les disculpes per quan siguin realment necessàries, si es reserven les disculpes per quan siguin apropiades, no disminuirà el seu valor ni el propi, i els demés prendran seriosament a la persona per altres questions.
_ No arraconar als demés,excloure als demés sempre els hi provocarà reaccions d'agressivitat i
ressentiment, ifarà més difícils les relacions.
_ No recòrrer a les amences, si un respon amb amb excessives amenaces, la seva credibilitat i la cooperació tendiran a desaparèixer.
_ Acceptar la derrota quan sigui necessari, la derrota s'ha d'acceptar amb elegància, sense conflictivitat , poder-la pensar serenament.
LO MÉS IMPORTANT PER VOSALTRES SOU VOSALTRES MATEIXES.TÈCNIQUES COGNITIVES PER AFRONTAMENT DE L'ESTRÉS
L'ESTRÉS es defineix com una combinació de tres elements: L'ambient o factors externs, els pensaments negatius i les respostes físiques ( sudoració, palpitacions, sensació de mareig, contractures, tensió muscular,
augement del dolor,....).
Els pensaments automàtics i negatius són prou poderosos per crear les emocions més intenses, formen part decostums , tòpics que utilitzem habitualment, són pensaments ràpits, potents, reflexes i espontanis , generalment no s'exerceix sobre ells una anàlisis objectiva i racional, i per tant es basen en una lògica errònia.
(Soc una inútila, tot ho faig malament (ex. He trencat un plat mentre els rentava), ens ho creiem com si fos una veritat absoluta, i cal que en calma el podem analitzar.
Auqests...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SISTEMA NERVIÓS
  • Sistema Nervios
  • el sistema nervios
  • Sistema nervios
  • Sistema Nervios
  • El sistema nervios
  • Sistema nervios
  • El sistema nerviós

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS