Malalties infeccioses

Páginas: 4 (798 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
1.Tipus de malaltia:
1.1 Què són les malalties infeccioses?
Les malalties infeccioses són aquelles que s’originen a causa d’una infecció,és a dir,es produeix l’ invasió d’un organisme a partirde gèrmens patògens(concepte que fa referència a bacteris,fongs,virus, protozous,prions...).Aquest microorganismes patògens un cop han envaït el seu hoste,es multipliquen en el seu interiorprovocant-li alteracions en el seu funcionament.
2.Factors de risc i transmissió malalties infeccioses:
S’ha demostrat que existeixen nombroses causes i condicions en les quals pot aparèixer una malaltia. Caldestacar però,que els factors de risc i el tipus de transmissió de les malalties variarà segons el tipus de malaltia infecciosa específica de la qual estem parlant. Per exemple,la malaltia de la Sidaen la majoria de casos és produïda per transmissió sexual,en canvi una grip la seva transmissió es per l’aire. Ara bé,parlant en termes generals els principals factors de risc són:
1)Transmissió percontacte directe: el microorganisme passa d’una persona malalta a una sana.
-És el cas de les malalties de la pell,que es transmeten quan la pell d’una persona malalta té contacte amb la d’una sana.-Les malalties causades per transmissió sexual,donada en casos que no es duu a terme l’ús del preservatiu.
-Per mitjà del consum d’aigua,generalment aigua contaminada,no potable.
-Per mitjà delsaliments,per exemple quan consumim una carn infectada amb salmonelosis-Per mitjà d’animals que tenen la capacitat de transmetre malalties(aquests s’anomenen vectors).Un dels exemples més significatiussón les malalties causades per les picadures de mosquit.
2.Transmissió per contacte indirecte: els gèrmens patògens no passen directament d’un individu amb la malaltia a un nou hoste,sinó queprèviament infecten objectes,els quals quan entrin en contacte amb una persona li transmetran aquests agents infecciosos que contenen.
-Es el cas dels vehicles(qualsevol objecte,material que pot transmetre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malalties No Infeccioses
  • LES MALALTIES NO INFECCIOSES
  • Les malalties infeccioses
  • Malalties infeccioses + sistemes del cos (català)
  • Malalties no infeccioses i enginyeria genètica
  • Malalties infeccioses
  • malalties infeccioses
  • Malalties

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS