Malalties neurodegeneratives

Páginas: 3 (610 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2013

1. INTRODUCCIÓ A LA XERRADA.

2. Naixem amb 100.000 milions de neurones. Hi ha neurones de molts tipus: unes ens permeten veure, unes altres moure’ns, altres recordar, tenir sentiments osensacions de fred, de calor... Amb el pas del temps algunes es van perdent i moren, però no en neixen de noves. A vegades les neurones emmalalteixen o moren més ràpidament del que és normal. És llavorsquan apareixen les malalties neurodegeneratives.

3. El sistema nerviós està format pel cervell, la medul·la espinal, els nervis i els músculs. Quan nosaltres tenim una malaltia del sistema nerviósperò no sabem que és el que la produeix, diem que tenim una malaltia neurodegenerativa. Aquestes malalties poden afectar al cervell, i les més conegudes són el parkinson i el alzheimer. També podenafectar a la nostra medul·la, com l’esclerosi múltiple, o afectar a algunes neurones de la nostra medul·la com l’atrofia muscular espinal o l’esclerosi lateral amiotròfica.

4. ACTIVITAT AMB ELS NENS IVIDEO: En una malaltia neurodegenerativa el que passa es que perdem aquestes neurones. Si només perdem una no passarà res perquè la resta continuen fent la seva funció. Si perdem 2, 3 o 4 es quancomençarem a tenir molèsties petites (ex. dificultats per obrir la porta de casa o per tallar aliments). Quan ja perdem més de la meitat d’aquestes neurones és quan començarem a preocupar-nos i anirem almetge.

5. Símptomes més comuns.

6. El nostre cervell és com una fotocopiadora. És capaç de guardar totes aquelles coses que hem fet durant la nostra vida. És capaç de recordar el nostre primerdia de escola o el que vam fer amb els nostres amics al cap de setmana. En el cas de l’ alzheimer es perd aquesta capacitat per recordar. Primer és perd la capacitat de recordar allò que hem fet fapoc, com pot ser el dia que vam celebrar el nostre aniversari que probablement va ser ahir o allò que hem menjat avui. A mesura que la malaltia avança, igual que el tòner d’una fotocopiadora es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malalties Neurodegeneratives
  • Malalties
  • Malaltia De La Son
  • malalties
  • malaltia
  • Malalties
  • Malalties
  • Malalties

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS