Malalties Nosocomials

Páginas: 3 (597 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2013
MALALTIES NOSOCOMIALS



Què són?

El pacient ingressat està exposat a una gran varietat de microorganismes durant l'hospitalització. La malaltia nosocomial  és aquella que es produeix durantl'hospitalització del malalt i que no era present, ni en període d'incubació, en el moment del seu ingrés a l'hospital, es a dir, són les enfermetats adquirides a l'hospital.

Quines són?

Lesinfeccions nosocomials més freqüents són les de ferides quirúrgiques, les vies urinàries i les vies respiratòries. L'ordre d'aquestes infeccions varia d'hospital a hospital segons el seu sistema devigilància , els criteris utilitzats per al diagnòstic i el tipus de població estudiada.
S'ha demostrat també que la màxima prevalença d'infeccions nosocomials passa en unitats de cures intensives i enpavellons quirúrgics i ortopèdics d'atenció de malalties agudes. Les taxes de prevalença d'infecció són majors en pacients amb major vulnerabilitat per causa d'edat avançada, malaltia subjacent oquimioteràpia. Cal dir tambè que al voltant d'un 30% de les infeccions nosocomials són potencialment prevenibles.

Causes

1. La causa principal és la capacitat agressiva i contaminant que comportenmoltes de les maniobres que es realitzen a l'hospital: cirurgies, sondatges, cateterismes, etc.

2. Les defenses contra la infecció es troben disminuïdes en els pacients ingressats, ja sigui per lamateixa malaltia, per circumstàncies acompanyants, o per les terapèutiques a les quals són sotmesos.

3. L'ingrés a l'hospital de pacients amb malalties infectocontagioses que directament oindirectament poden transmetre la infecció a altres pacients i al personal sanitari.

4. Els pacients hospitalitzats són atesos per un nombre important de treballadors de salut que, en no tenir una adequadahigiene de mans, faciliten l'intercanvi de gèrmens entre ells i els malalts.

5. Finalment la deficiència en l'execució de les normes d'higiene hospitalària a causa del incompliment adequat de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malalties
  • Malaltia De La Son
  • malalties
  • malaltia
  • Malalties
  • Malalties
  • Malalties
  • Malalties

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS