Malaria

Páginas: 3 (511 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2015
Explica els motius de la distribució de la malària en el món


Hi ha molts motius pels quals en l'actualitat no hi ha disponible una vacuna que pugui administrar de manera rutinària en els programesde vacunació dels països endèmics. El primer motiu és d'índole biològic, els paràsits són organismes molt més complexos que els bacteris i els virus. En el cas concret del Plasmodium en cada estadidel seu cicle biològic (esporozou, trofozoït, esquizonte, merozoït) el seu embolcall antigènica es modifica confonent al sistema immune. Això dificulta saber quins són els antígens fonamentals quedesencadenen una resposta immune eficaç.

Explica com es transmet la malaltia

La malària es transmet entre persones per la picada de les femelles de mosquits del gènere Anopheles, que són els vectors(transmissors) del paràsit. Quan un mosquit pica un individu parasitat per obtenir sang (que necessita per al desenvolupament dels seus ous), ingereix les formes sexuals de Plasmodium anomenadesgametòcits els quals, quan es reprodueixen, donen lloc als esporozoits que arribaran fins a les glàndules salivals del mosquit.
Posteriorment, quan aquest mosquit pica una altra persona li inocula elsesporozoits en el seu torrent circulatori, disseminant d’aquesta manera la
infecció.
Quins són els símptomes relacionats amb la malària?

La febre és el símptoma de la malària per excel·lència, i el mésfreqüent. Encara que no ve sola, ja que sol acompanyar-se de calfreds, tremolors, sudoració, cefalees i dolors generalitzats de músculs i articulacions. Altres símptomes que poden aparèixer són vòmits idiarrea. Com es pot veure els símptomes de la malària són molt inespecífics, podent ser similars a una grip o una gastroenteritis.
Quins són les proteccions bàsiques que hem de tenir per evitar lamalaltia? Existeix la vacuna de la malària?

Les mesures de protecció personal han de ser:
1. Evitar l’entrada dels mosquits a les cases durant les hores que els insectes són més actius, tancant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA MALARIA
  • LA MALARIA
  • LA MALARIA
  • La Malaria
  • malaria
  • Malaria
  • malaria
  • Malaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS