Malaties transmissio sexual

Páginas: 15 (3607 palabras) Publicado: 25 de abril de 2011
Les malalties de transmissió sexual (MTS) són un grup de malalties infeccioses de gravetat variable que s’adquireixen o es contagien, normalment, durant les relacions sexuals quan una de les persones implicades està infectada.

Per abordar el tema d’una manera més entenedora, dividirem les MTS en diferents grups segons l’agent infecciós.
Veurem les malalties més freqüents i importants onl’agent infecciós pot ser un bacteri (és el cas de la Sífilis i la Gonorrea), un fong (com les Càndides) o un virus (com el VIH, l’Hepatitis B, l’Herpes genital o el Papiloma humà).

Són malalties d’un interès rellevant ja que es poden contagiar fàcilment, a part, la persona pot ignorar que pateix la malaltia, ja que algunes d’elles són asintomàtiques durant un període de temps concret.
Veurem quecada tipus de malaltia es caracteritza per una simptomatologia específica.
Serà important la detecció precoç i el tractament de la malaltia, per la nostra pròpia salut i per evitar contagiar a altres parelles sexuals.

La majoria de MTS afecten tan a dones com a homes, però en molts casos els problemes de salut que provoquen poden ser més greus en les dones. En primer lloc, perquè hi ha MTS queno provoquen símptomes als homes, però en contagiar-se a les dones aquestes sí que manifesten simptomatologia i sol ser més greu. En segon lloc, en el cas de les MTS, la comorbilitat és especialment perillosa perquè pot desembocar en malalties molt més greus com el càncer d’úter. I, per últim, hem de tenir en compte les repercussions que poden tenir durant un embaràs (pot posar en perill, tant lasalut de la mare, com la salut del fill).

MTS CAUSADA PER FONGS O PARÀSITS

- Candidiasis

És una infecció genital provocada per un fong anomenat Candida Albicans i Candida sp. Es tracta d’un fong que tenim present a l’organisme en petites quantitats. Si per alguna causa es dóna un desequilibri d’aquest fong, la Càndida pot multiplicar-se i per tan, pot donar lloc a la Candidiasis.
Lacausa d’aquest desequilibri de la Càndida es pot donar per tractament amb antibiòtics, baixada de defenses, en dones diabètiques, per alteracions hormonals que afecten a la flora vaginal,...

Els símptomes més freqüents de la dona en d’aquesta malaltia són:
- Malestar i picor intens a la vagina
- Envermelliment i inflamació dels llavis vaginals.
- Augment de la secreció vaginal.Acostuma a ser blanca i espessa.
- Pot ser que tingui una olor desagradable

Aquesta malaltia no sol ser de transmissió sexual per la dona, ja que l’adquireix per infeccions endògenes; però si que es transmet a la parella sexual.

Els símptomes que ocasiona la candidiasis en els homes és inflamació del gland amb picor i malestar.

La persona que pateix aquesta malaltia acostuma a acudiral metge per la simptomatologia que dóna. És important fer un bon diagnòstic ja que la candidiasis podria ser deguda a alguna altre infecció prèvia que s’eliminés amb antibiòtics. En les dones es necessari realitzar un anàlisis del flux vaginal. En els homes es realitza un examen acurat dels genitals.

El tractament consisteix en unes cremes especials o un tractament amb òvuls vaginals(semblants a supositoris) que s’han d’introduir dins la vagina i actuen com a anti-fongs. Els medicaments antifúngics orals també són eficaços. Aquests medicaments orals també són eficaços per els homes.

Per prevenir la infecció, és important utilitzar un mètode de barrera com el preservatiu. En el cas de la infecció endògena de la dona, però, no es pot realitzar una prevenció primària ja que unaquantitat normal del fong és imprescindible per tenir una bona salut.

És recomana no portar roba molt estreta que dificulti la circulació de l’aire a les zona genital, així com evitar les excessives dutxes vaginals.

Les Càndides és una de les causes més freqüents de vaginitis i uretritis.

MTS CAUSADES PER BACTERIES

- GONORREA

La Gonorrea és una malaltia contagiosa provocada per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malalties de Transmissió Sexual
  • bio malaties
  • Malaties Cardiovasculars
  • Mecanismes de transmissió de moviment
  • herència i transmissió de caràcters
  • CMC Salut i malatia
  • Sexualidad o no sexualidad.
  • Sexualidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS