Malditos Bastardos- Sinopsi Català

Páginas: 27 (6510 palabras) Publicado: 4 de junio de 2012
Capítol 1
Hi havia una vegada... a la França ocupada pels Nazis...
“1941: Ha passat un any des de l'inici de l'ocupació Alemanya a França”

Ens situem en una modesta granja lletera de prats verds, a la “Campinya de Nancy”, terra de vaques n'anomenen els francesos. Hi veiem un habitatge petit, un estable i diferents vaques desperdigades pel camp.

Un granger està tallant llenya mentre queuna noieta recull la roba estesa. De fons, per la carretera que arriba a la casa, veiem com s'apropa un cotxe amb banderoles nazis i dues motos davant. El granger en francès es dirigeix a la noia perquè entri dins de casa.
Un oficial nazi, el xòfer i dos soldats demanen per Perrier Lapadite, el granjer. L'oficial es presenta, Coronel Hans Landa i li demana que el convidi a passar a casa seva.
Alentrar a l'habitatge li presenta la seva família: la seva dona i les tres filles. Landa amb un to sospitós puntualitza que són certs tots els rumors sobre la seva família... Totes les seves dones són molt maques.
El granger li ofereix vi, però Landa prefereix un got de llet de la seva pròpia granja i li demana si poden parlar en privat. Un cop la família és fora Landa li demana que si podencanviar a l'anglès ja que el domina més. Li pregunta si sap alguna cosa sobre ell, donat que ell sap prou coses de la seva família, el granger assenteix, sap que és un enviat del Führer per acabar amb els jueus que queden per frança, tan els que s'amaguen com els que fingeixen. El granger al preguntar-li a què es deu la seva visita, Landa respon que sap que ja li van escorcollar la casa nou mesos enrereperò que per “formalitats de canvi de direcció” han de tornar a fer una altre inspecció encara que suposi una “pèrdua de temps”.
Landa treu uns papers del maletí i comença a fer-li diferents preguntes en referència a les diferents famílies jueves que vivien per la seva zona, ja que els Dreyfus no els tenen localitzats. Lapaditte una mica més nerviós demana a la seva pròpia casa si pot fumar,cosa que agrada al oficial nazi, li remarca que esta a casa seva. Referent als Dreyfus, només sap rumors que van fugir a Espanya. Al preguntar-li si tenien alguna mena d'amistat la càmera ens mostra que sota els seus peus, sota el terra de fusta, hi ha amagada la família Dreyfus. L'oficial dona per acabada la roda de preguntes, però s'engresca a seguir conversant i demana un altre got de llet mentres'ingenia una entortolligada metàfora per fer posar més nerviós al granger i alhora transmetre el missatge. A diferència de l'anterior oficial Txec Heydrich sobrenom “el verdugo”, a Landa li agrada el sobrenom que li han adjudicat: El caçador de jueus. El poble alemany el relaciona amb un falcó, els negres amb un goril·la i als jueus amb les rates. El bon caçador és aquell que pensa com la sevapresa. Li planteja la repulsió que sentim tots per les rates, ens repugnen i no pas perquè propaguin malalties, si no t'hi mescles no tenen perquè mossegar. Seguint amb un to vacil·lant i d'extrema amabilitat sospitosa li pregunta si es trobés una rata davant la seva porta si la convidaria a un got de llet? Landa dona per finalitzada la seva metàfora treu la seva pipa taronja (igual que la deldetectiu Sherlock Holmes) i es posa seriós preguntant-li quina és la seva obligació principal durant la Guerra. Lapaditte té clar que és protegir la seva família. Sap perfectament quines són les intencions de Landa abans que pregunti si amaga enemics de l'estat. El granger assenteix, Landa demana que senyali a on i com que no ha sentit moviment després d'aquest conversa, dedueix que els fugitius noentenen l'anglès. Demana que canvi altre cop al francès i que li segueixi la farsa. Landa es despedeix amb gran entusiasme de Lapaditte i la de la familia al mateix temps que per senyes fent veure que deixa entrar a les noies fa entrar als tres soldats i just al dir “Adieu” obren foc contra el terra i tot és una explosió de fum, pols, estelles, crits i fundes de bala. Es fa silenci, tota la famíla...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ensayo de la película Malditos Bastardos
  • Análisi Película Malditos Bastardos
  • Critica malditos bastardos
  • Descripció Escena Malditos Bastardos
  • Malditos bastardos
  • Malditos Bastardos
  • Malditos cabrones bastardos
  • Malditos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS