Malinowski

Páginas: 3 (608 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2011
Malinowski, Bronislaw. Introducció: objecte, mètode i abast d'aquesta investigació

El text ens parla sobre la realització d'un treball de camp a una població indígena de Nova Guinea. Ens explicafet i experiències sobre les visites de l'autor a aquestes poblacions y ens explica de manera detallada els objectius i mètodes del treball de camp mitjançant nou capítols.
La lectura ens aporta elconeixement de nous conceptes sobre els indígenes i les seves formes de vida alhora que ens ensenya a realitzar un posterior estudi per analitzar les situacions mitjançant un treball de camp.

Primerel text ens fa una petita explicació sobre els habitants navegants i comerciants de les illes del mar del sud a Nova Guinea i les seves determinades formes de bescanvi.
Més endavant, ens parla del''Kula'', un sistema de comerç i ens fa referència al treball de camp. A partir d'aquí ens informa amb detall de totes les pautes que hem de seguir per a l'elaboració del treball. Ens afirma que elsresultats han de ser oberts i sincers. S'han d'exposar de manera detallada el muntatge dels experiments, descripció dels aparells usats, manera com es realitzen les observacions, espai de temps iaproximació de mesuraments.
En el punt tres se'ns explica que en el treball de camp s'han de recollir dades concretes, el cens del poblat, establir genealogies, traçar plànols i recopilar temes de parentiu.També s'hi ha de destacar les peculiaritats i la independència mental i cultural de l'indígena.
Seguidament ens cita els principis metodològics: els objectius científics reals i conèixer els valorsde l'etnografia moderna, les bones condicions de treball (viure enmig dels indígenes) i la recollida, el maneig i la fixació dels seus testimoniatges.
Quan parlem de contacte amb indígenes ensreferim a l'acampament en poblats per així familiaritzar-nos amb els seus costums, menjars, baralles...
En el punt cinc, les idees aportades per a la realització del treball no han de ser preconcebudes....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • malinowski
  • Malinowski
  • Malinowski
  • MALINOWSKI
  • Malinowski
  • Malinowski
  • Cultura De Malinowski
  • Bronislow malinowski

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS