Maltejat

Páginas: 3 (734 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2013
1 Maltejat de l’ordi (Malta pils).
1.1 Rentar l’ordi.
Col·locar l’ordi en un recipient de plàstic gran, rentar amb aigua (que tapi tot el gra). Remenar l’ordi per a que els grans “vanos” i lapalla pugi a la superfície.
Retirar tota la brutícia de la superfície. Posteriorment es retira el gra, s’elimina el fang de l’inferior del recipient de plàstic.
1.2 Humectació de l’ordi.
Es torna acol·locar el gra net al recipient net de plàstic i afegir aigua fins a 5 cm per sobre del gra.
Deixar a temperatura ambient el gra submergit en aigua durant 48 hores. El gra augmenta el volum (45% aprox)i és possible haver d’afegir aigua fins a submergir tots els grans.
1.3 Germinació.
S’elimina l’aigua del recipient de plàstic i es deixa el recipient de plàstic a temperatura ambient (recomanablede 10 a 15ºC) tapat amb un drap humit en un lloc obscur.
Durant la germinació començaran a aparèixer els petits filaments que suposaran les arrels. Poc després apareixerà l’acròspora (la “planteta”).S’ha de interrompre la germinació en el punt exacte on l’acròspora té la mateixa mida que el gra. Aquest procés pot durar entre 8 i 24 dies i és impossible de predir.
1.4 Assecat malta.
Assecar lamalta per a interrompre la germinació. S’ha de posar la malta en caixons per a assecat en gruixes d’uns 4 cm de gra i sotmetre’ls durant aproximadament 2 dies a temperatura de 40ºC (fins que lahumitat del gra sigui del 4%, és a dir, com un gra sec sense maltejar- és comú comprovar l’assecat xapant un gra).
No superar els 50ºC, ja que la malta es torrarà.
L’assecador ha de permetre un fluxd’aire calent (als 40ºC) a través dels caixons plens de malta.
2 Maltejat de l’ordi (Malta especial).
Són maltes que en el seu assecat en condicions extremes han produït sabors extraordinaris.
Es parteixde malta pilsner en tots els tipus de maltes especials. Per tant, abans de fer maltes especials cal fer malta pils.
Un cop es té la malta pils cal torrar la malta segons el procés descrit.
2.1...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS