maltractament fisic

Páginas: 18 (4491 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2014
3/12/2012












índex

1.Què és el maltractament infantil? Pàg 3
2.Què és el maltractament físic? Pàg 4
3.Els indicadors per a sospitar que hi ha maltractament infantil. Pàg 5
4.Característiques del maltractador. Pàg 7
5.Característiques generals de les famílies maltractades. Pàg 8
6.Què fer quan un nen diu que ha estat maltractat? Pàg107.Quin tractament es faria. Pàg11
8.Conseqüències del maltractament infantil Pàg13
9.Procediment que hauria de fer un mestre. Pàg14
10.Notícia pàg17
11.Notícia Pàg18
11.Reflexió Pàg20
12.Bibliografia Pàg21










Introducció:
1. Què és el maltractament infantil?
La definició de maltractament infantil ha anat evolucionant amb elpas del temps, a causa de les noves investigacions. La primera definició va ser per Kempe1 al 1962, que defineix el maltractament infantil com l’ús de la força física no accidental, dirigida a lesionar a un nen, per part dels seus pares.
El Sistema Nacional del Desenvolupament Integral de la Família (DIF) defineix els nen maltractats com: “ Són menors de edat que s’enfronten ocasionalment ohabitualment a violència física, emocional o totes dues, i aquestes agressions és fan en forma intencional, no accidental, per els seus tutors, pares o les persones responsables d’ells”.
Una altre definició que es podria establir seria: el maltractament als nens/nenes és un greu problema social, amb arrels culturals i psicològiques, que pot produir-se en famílies de qualsevol nivell econòmic ieducatiu.










En canvi la Comissió Nacional de Drets Humans proposa aquesta definició: “Tota acció, omissió o tracte negligent, no accidental, que previ l’Infant dels seus drets i el seu benestar, que amenaci i/o interfereixi en el seu ordenat desenvolupament físic, i/o social i els autors dels quals siguin persones, institucions o la mateixa societat”. Quan la analitzem detingudamentobservem que trobem:
Tres fets o actuacions de causar maltractament:
Acció: engloba els actes realitzats.
Omissió: comprèn les atencions que haurien d’haver estat dispensades i que s’han omès.
Tracte negligent: és sinònim de desatenció. Els refereix a les atencions que s’han prestat de manera inadequada i insuficient.
Dues condicions que determinen l’existència de maltractament. Així doncs,es considera maltractament les tres accions o fets anteriors que:
Privin l’infant dels seus drets i el seu benestar.
Amenacin el desenvolupament físic, psíquic i social o hi interfereixin.
Uns causants o autors, que poden ser:
Persones: de l’entorn familiar (pares, mares, avis...) o no.
Institucions: per exemple, la negligència de l’administració o el maltractament institucional.
Lasocietat: es produeix quan no hi ha subjecte responsable directe del maltractament, però es donen una sèrie de circumstàncies que repercuteixen negativament en l’infant.

2. Què és el maltractament físic?
El maltractament físic és l'acció no accidental d'algun adult que provoca un dany físic o malalties de risc a l'infant, o bé que l'exposa en un alt risc de patir-ho com a conseqüència d'algunanegligència intencionada. Aquestes malalties o danys físics poden ser: blaus, cremades, fractures o altra mena de lesions i és poden fer mitjançant mossegades, cops, burxades, estirades de pèl, puntades de peu o altres mitjans amb que es pugi fer mal al nen.
Dins del maltractament físic trobem la síndrome de Münchausen per poder:
La síndrome de Münchausen per poders: es tracta d’una modalitat demaltractament poca habitual i difícil de diagnosticar. L’infant és sotmès a l’ administració de fàrmacs o substancies nocives per part dels pares, generalment la mare, que li poden provocar lesions o malalties. Aquesta síndrome, que pot començar amb símptomes lleus i esporàdics, això pot conduir a que el nen tingui signes greus respecte la seva salut. I fins i tot pot dur a la mort l’Infant, sobretot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Indicadors de maltractament
  • Protocol Maltractament infantil
  • Maltractament, per què?
  • El Maltractament Infantil
  • fisicos de la fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • Fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS